Cele mai citite
 


Obama urmează să promulge reforma asuigurărilor de sănătate marţi
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Barack Obama urmează să promulge marţi reforma asigurărilor de sănătate adoptată duminică şi oficial transmisă luni Casei Albe, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Statelor Unite.
O ceremonie era prevăzută iniţial pe marea peluză la sud de Casa Albă pentru a înscrie acest arsenal legislativ în dreptul american, dar dat fiind timpul instabil la Washington, evenimentul va avea loc la Ministerul de Interne la sfârşitul dimineţii, a explicat Robert Gibbs în cadrul unui briefing.

Preşedintele va invita aleşi ai Congresului care au sprijinit această lege destinată să extindă asigurările medicale la 32 de milioane de persoane lipsite de ele. Americani ce urmează să beneficieze de măsuri ale legii vor fi de asemenea invitaţi, potrivit lui Gibbs.

Mai înainte luni, preşedintele Camerei, dna Nancy Pelosi, a semnat documentul permiţând trimiterea proiectului de lege lui Barack Obama.

După semnătura dnei Pelosi, proiectul de lege de 2.300 de pagini adoptat duminică seară prin 219 voturi contra 212 în Cameră, închis într-o cutie de carton albastră purtând sigiliul Camerei Reprezentanţilor, a putut fi trimis Casei Albe.

În acelaşi timp, Senatul lucrează la 'corecturi', un document de 150 de pagini ce face textul mai conform exigenţelor unor aleşi ai camerei inferioare a legislativului. Pentru a fi adoptate, aceste măsuri trebuie votate de 51 de senatori din 100. Acest proces nu este legat de promulgarea prevăzută marţi, menţionează AFP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Barack Obama propune includerea a patru idei republicane în proiectul său de reformă a sănătăţii Preşedintele american, Barack Obama, a propus marţi includerea în proiectul de lege al reformei sanitare a patru iniţiative ale aleşilor republicani, pentru a obţine susţinerea acestora în adoptarea legii, relatează AFP.
Barack Obama a promulgat reforma istorică a asigurărilor de sănătate Barack Obama a promulgat marţi reforma istorică a asigurărilor de sănătate vizând extinderea asigurării la 32 de milioane de americani, relatează agenţiile internaţionale de presă.
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
Reforma sănătăţii: Obama acuzat de colaborare cu industria farmaceutică Pentru a asigura adoptarea reformei în domeniul asigurărilor medicale în 2010, echipa preşedintelui american Barack Obama a stabilit o colaborare neobişnuită cu industria farmaceutică, dezvăluie documente făcute publice de o comisie a Congresului, relatează France Presse.
Obama în război cu dreapta religioasă Republicanii au lansat un război moral împotriva lui Barack Obama care susţine o lege prevăzută în reforma sistemului medical, potrivit căreia şcolile, spitalele şi organizaţiile caritabile vor primi fonduri pentru cumpărarea de anticoncepţionale. Ei au aprins fitilul unui limbaj incendiar, calificâ...
Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a legii privind reforma sănătăţii Decizia Curţii Supreme a Statelor Unite de validare a legii privind asigurările de sănătate este 'o victorie pentru' toţi americanii, a declarat joi preşedintele Barack Obama, relatează AFP şi Reuters.