Cele mai citite
 


Australia înregistrează primul caz serios de gripă A/H1N1/ din acest an
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Australia a înregistrat primul său caz de serios de infectare cu virusul gripal H1N1 în acest an, fiind vorba de o tânără femeie care s-a îmbolnăvit în statul Western Australia, relatează marţi agenţia Xinhua, citând un responsabil local.
Femeia a fost internată în spitalul din Perth în această lună, după ce informaţiile privind înrăutăţirea stării ei de sănătate au fost transmise programului de supraveghere înfiinţat pentru a monitoriza răspândirea virusului H1N1.

Pacienta are de asemenea o afecţiune cronică ce o plasează într-o categorie de risc crescut pentru infectarea cu noua gripă, a declarat profesorul Paul Kelly de la Centrul Naţional pentru Epidemiologie şi Sănătatea Populaţiei de la Australian National University de la Sydney.

'Este primul caz îndeajuns de sever pentru a conduce la o spitalizare în grupul de spitale pe care le monitorizăm', a spus el. 'După câte ştiu eu, femeia este bine', a adăugat Kelly.

Treisprezece spitale mari din ţară participă la Influenza Complications Alert Network, sau FluCAN, despre care Kelly a afirmat că a fost stabilit pentru a urmări răspândirea virusului 'la capătul sever al spectrului'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pacienţii infectaţi cu virusul gripal A/H1N1 înregistrează o evoluţie favorabilă Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Pacienţii internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", infectaţi cu virusul gripal A/H1N1, înregistrează o evoluţie favorabilă, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
Primul caz mortal de gripă A H1N1 în Cipru Ciprul a înregistrat primul caz mortal de gripă A H1N1, fiind vorba de o fetiţă de cinci luni, decedată la Nicosia din cauza unor complicaţii neurologice, a anunţat marţi Ministerul cipriot al Sănătăţii, transmite AFP.
Gripa nouă: primul caz mortal în Slovenia; Serbia prelungeşte vacanţa şcolară Autorităţile sanitare din Slovenia au anunţat marţi primul deces al unui pacient care a contractat virusul gripal A(H1N1), transmite AFP.
Olt: Primul caz de gripă AH1 din judeţ - un copil din Slatina, elev în clasa pregătitoare Un elev la clasa pregătitoare, din Slatina, este primul pacient care a fost diagnosticat cu gripă în judeţul Olt în această iarnă, copilul fiind tratat în regim de spitalizare de zi, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Bazac: Virusul H1N1, extrem de puternic Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a atras atenţia că virusul N1H1 rămâne în continuare extrem de puternic, numărul cazurilor fiind în creştere, iar mortalitatea mult mai ridicată decât în cazul gripei sezoniere.
Sibiu: Oficialii fac apel la vaccinarea antigripală, după primul caz de gripă apărut în judeţ în acest an Primul bolnav de gripă din judeţul Sibiu este un tânăr de 29 de ani, care acum se află în stare bună, după ce este posibil să fi luat virusul gripal tip AH3N2 din China, unde a călătorit recent şi unde este o zonă endemică, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES Adela Morar, director adjunct al Direcţiei...