Cele mai citite
 


Harghita: Fetiţă de şase săptămâni, în stare gravă după ce a fost muşcată de şobolani
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O fetiţă în vârstă de şase săptămâni, din localitatea harghiteană Ocland, a ajuns la spital cu răni grave la nivelul feţei, după ce a fost muşcată, cel mai probabil, de şobolani.
Biroul de presă al IPJ Harghita a anunţat că poliţia a fost sesizată luni de medicul de familie din localitatea Ocland unde micuţa a ajuns cu răni grave la gură şi nas, produse prin muşcături.

Ancheta poliţiei a stabilit că în cursul zilei de luni mama copilei a lăsat-o singură acasă, timp în care aceasta a fost muşcată pe faţă, cel mai probabil, de şobolani.

Fetiţa, singurul copil al familiei din Ocland, a fost internată, în primă fază, la secţia de boli infecţioase a Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc, unde medicii au constatat că are mai multe muşcături în zona buzei superioare şi a nasului. I-a fost administrat tratament profilactic antirabic şi a fost transferată apoi la secţia pediatrie.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, copila nu poate mânca din cauza rănilor şi este hrănită cu ajutorul unei sonde gastrice. Ea a fost consultată şi de un chirurg maxilo-facial care o va supune pe micuţă, în cursul zilei de marţi, unei operaţii de reconstrucţie.

În acest caz s-a sesizat şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Harghita, care a declanşat o anchetă. Directorul DGASPC Harghita, Elekes Zoltan, a declarat că asistenţii sociali vor face o anchetă la faţa locului, vor verifica în ce condiţii trăieşte copila şi dacă se va dovedi că a fost rănită din neglijenţa părinţilor, iar condiţiile familiale nu sunt corespunzătoare, ea va fi plasată, în regim de urgenţă, la un asistent maternal.

Şi poliţia a început cercetările sub aspectul infracţiunii de punere în primejdie a unei persoane în neputinţă de a se îngriji.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Bebeluş de două luni în stare gravă la spital după ce a fost bătut de mamă Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a demarat duminică o anchetă în cazul unei nou-născute în vârstă de două luni care a ajuns la spital după ce ar fi fost lovită şi muşcată de mama ei în vârstă de 19 ani.
Iaşi: Copil de opt luni în stare gravă la spital după ce a mâncat, în ultimele zile, ceai cu biscuiţi Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi au demarat vineri o anchetă, după ce un copil de opt luni a fost adus în stare gravă la Spitalul de Pediatrie "Sfânta Maria" în urma unei afecţiuni respiratorii acute.
Harghita: Adolescent în stare gravă după ce a căzut un copac peste el Un adolescent a ajuns, luni, în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc după ce, în timp ce se afla în pădure, a căzut un copac peste el.
Vaslui: Anchetă a DGASPC în cazul unui copil în comă alcoolică Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanşat luni o anchetă în cazul unui copil din comuna vasluiană Lunca Banului, care a ajuns în comă alcoolică la Spitalul Municipal din Huşi, după ce a băut vin la un praznic.
Olt:Anchetă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în cazul "micului Hercule" Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt s-a autosesizat şi a început o anchetă în cazul copilului în vârstă de 8 ani, din comuna Icoana, cunoscut drept "micul Hercule" datorită performanţelor sale sportive, pentru a stabili dacă minorul a fost afectat de antrenamentele...
Vaslui: Poliţiştii anchetează cazul copilului adus la spital intoxicat cu un calmant Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui (DASPC) au demarat miercuri o anchetă în cazul bebeluşului în vârstă de 11 luni din municipiul Bârlad care a fost adus în comă la spital după ce mama sa i-a administrat mai multe picături dintr-o...