Cele mai citite
 


Galaţi: Un gălăţean din doi, în concediu medical
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Galaţi, numărul persoanelor care au avut concediu medical în 2009 s-a ridicat la 60.395 de persoane, în condiţiile în care, potrivit datelor Institutului Judeţean de Statistică, numărul mediu al angajaţilor din 2009 a fost de 128.334.
Potrivit acestei statistici, măcar pentru o zi sau două, un gălăţean din doi a stat în concediu medical.

Potrivit directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Olimpia Buzia, 54.294 de persoane au primit indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, iar două persoane au fost în concediu pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Alte 5.347 de concedii au fost pentru sarcină şi leuzie, în timp ce 732 au avut ca motiv îngrijirea copilului bolnav. În cele din urmă, 22 de concedii au fost acordate pentru risc maternal.

,,Din nefericire, e greu de stabilit dacă acordarea concediului medical a avut sau nu o justificare. De regulă, sancţiunile pe care le aplicăm noi în această direcţie se referă la procedură de acordare a concediului, cum ar fi completare greşită a formularelor specifice. A declara că un concediu a fost acordat pe nedrept ar însemna să contestăm un diagnostic stabilit de un medic specialist, ori chiar medicii specialişti între ei fac destul de rar astfel de lucruri',?a declarat Buzia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Galaţi: 200 de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS de la începutul anului Galaţi, 27 oct/Agerpres/- Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi au aplicat de la începutul anului sancţiuni unui număr de 200 de furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport prezentat marţi de preşedintele instituţiei, Mihaela Oana Docan, în şedinţa Comisiei de Dialog...
Galaţi: Peste 200.000 de persoane neasigurate vor beneficia de controale medicale preventive gratuite Peste 200.000 de persoane din judeţul Galaţi, neasigurate medical prin casele judeţene de asigurări de sănătate, pot beneficia gratuit şi de serviciile medicale de prevenţie, în afara celor de urgenţă, a anunţat, joi, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, Elena Vrabie.
Galaţi: Concediu medical verificat de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a verificat concediul medical al unui angajat al Direcţiei Judeţene pentru Sport (DJS), după ce şeful acestei instituţii a reclamat faptul că bărbatul ar fi obţinut în mod dubios concediul respectiv.
Galaţi: Zeci de farmacii sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Peste 30 de farmacii din judeţul Galaţi au fost sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi în urma unor controale la cele care au contracte cu statul pentru furnizarea de medicamente, a anunţat miercuri directorul instituţiei, Elena Vrabie.
Galaţi: Doar 36 de medici de familie din 256 şi-au procurat cititoare pentru cardurile de sănătate Doar 36 de medici de familie dintre cei 256 existenţi în judeţul Galaţi şi-au procurat cititoare pentru cardurile de sănătate, deşi de la începutul anului viitor calitatea de asigurat în sistemul de stat al asigurărilor de sănătate se va dovedi pe baza cardului de asigurat, a anunţat marţi preşedintele...