Cele mai citite
 


Daniel Oajdea (PD-L) cere desecretizarea indicatorilor tehnico-economici pentru refuncţionalizarea Spitalului de Urgenţă din Iaşi
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PD-L Daniel Oajdea consideră ca fiind grav şi nejustificat faptul că indicatorii economici privind refuncţionalizarea Spitalului Clinic de Urgenţă din Iaşi în scopul amenajării Institutului Regional de Oncologie sunt trecuţi la categoria 'informaţii clasificate' şi cere premierului desecretizarea lor.
'M-am uitat în Legea 182/2002 privind informaţiile clasificate. Nu se găseşte nicio referire acolo ca indicatorii tehnico-economici ai unui obiectiv civil, în speţă ai unui spital în cazul de faţă, să poată fi consideraţi informaţii clasificate sau chiar secret de stat. Legea are şi o prevedere expresă unde se spune că e interzisă trecerea la informaţii clasificate în scopul eludării legilor sau a obstrucţionării la informaţii publice', a declarat, marţi, Oajdea.

Deputatul democrat-liberal a arătat că trecerea la secret a indicatorilor tehnico-economici permite ca organizarea licitaţiilor în scopul dotării şi amenajării spitalului să poată avea un caracter restrâns 'numai cu firme agreate de anumite instituţii din ţară' sau, mai mult, poate permite acordarea de contracte prin încredinţare directă.

'Este un lucru foarte grav să foloseşti prevederile unei legi în mod abuziv pentru a nu respecta celelalte legi care ar determina obţinerea unor preţuri mai mici pentru realizarea unui obiectiv de investiţii. (...) Am cerut premierului să desecretizeze indicatorii tehnico-economici pentru a face imposibilă cheltuirea nejustificată a banilor publici şi să verifice toate situaţiile unde Legea informaţiilor clasificate a fost speculată pentru a eluda respectarea ordonanţei 34 privind achiziţiile publice', a precizat Daniel Oajdea.

Deputatul PD-L a mai spus că a discutat această problemă şi cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, dar răspunsul acestuia nu a fost convingător fiind 'neargumentat'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii: Decizia alegerii terenului pentru Spitalul Regional Iaşi va fi una pur tehnică, nu politică Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţă va fi ales "pur tehnic" şi se speră ca alegerea să fie făcută până la finele lunii octombrie.
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.
Patru proiecte de investiţii publice, finanţate integral de la bugetul de stat, în intervalul 2014 - 2017 Patru proiecte de investiţii publice vor beneficia de finanţare integrală de la bugetul de stat în intervalul 2014 - 2017, alte 21 de proiecte urmând să primească fie finanţare externă nerambursabilă, fie finanţare rambursabilă sau finanţare de la bugetul de stat (FEN/FR/BS), potrivit Raportului privind...
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Iaşi: Vor demara studiile de fezabilitate pentru viitorul spital regional de urgenţe Primarul interimar Mihai Chirica a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că la sfârşitul acestei săptămâni la Iaşi vor sosi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Investiţii, pentru a demara procedurile în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru viitorul spital regional...