Cele mai citite
 


Deputatul Derzsi Akos crede că problemele menţionate în moţiunea pe tema Sănătăţii sunt mult mai vechi
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul UDMR Derzsi Akos crede că problemele menţionate în moţiunea simplă ''La sănătate nimic nu e sănătos'', iniţiată de PNL, au origini mai vechi, ele având drept cauză o funcţionare defectuoasă a sistemului, vreme de 14 ani.
'Dacă ar fi să fiu de acord cu titlul moţiunii, ar trebui să constat că nimic nu este sănătos de 14 ani. Cum s-ar explica astfel faptul că din 1996 până în prezent s-au înaintat în Parlamentul României 8 moţiuni simple şi o moţiune de cenzură împotriva activităţii Ministerului Sănătăţii? Să înţeleg că din 1996 acest sistem nu funcţionează la parametrii normali sau opoziţia are această părere la modul de gestionare a problemelor din domeniul Sănătăţii', a precizat, marţi, Derzsi Akos, în plenul Camerei Deputaţilor, în timpul dezbaterii moţiunii amintite.

Deputatul UDMR a remarcat faptul că din cele nouă moţiuni, cinci s-au îndreptat împotriva ministrului liberal Eugen Nicolăescu - unul din iniţiatorii moţiunii aflate în dezbatere.

'Probabil v-aţi gândit că dacă după trei luni de activitate ale actualului ministru depuneţi o moţiune, va fi, în sfârşit, un ministru care până la terminarea mandatului vă va egala în această performanţă', a afirmat Derzsi Akos.

El a mai spus că la sfârşitul lui 2008, România se clasa pe locul 27 din 31 în topul sistemelor de sănătate din Europa, realizat de Indexul European de Sănătate.

'Eu cred că aţi avut la dispoziţie cel mai lung mandat în ultimii 15 ani şi aţi avut suficient timp să 'însănătoşiţi' sistemul, astfel încât nerealizările enumerate de dvs să nu mai facă obiectul unei astfel de moţiuni. Aţi avut posibilitatea să debirocratizaţi sistemul sanitar prin transfer de atribuţii şi competenţă.(...) Puteaţi realiza reducerea numărului de paturi de spitale sau închiderea unor spitale şi o mai mare specializare a serviciilor asigurate sau chiar reducerea serviciilor furnizate în regim de internare', a spus Derzsi Akos, adresându-se liberalului Eugen Nicolăescu.

În opinia deputatului UDMR, fostul ministru liberal al Sănătăţii ar fi vrut să facă aceste lucruri dar 'n-a putut'.

'La nerealizările formulate în moţiune aţi contribuit şi dvs. S-au cheltuit sute de milioane de euro pe proiecte, analize, studii, fără rezultate semnificative pentru pacienţi. (...). Aveţi dreptate când spuneţi că nimeni nu taie fără să măsoare, dar nici nu cere să se realizeze în câteva luni ceea ce nu s-a realizat într-un mandat întreg. (...) Vă asigur că actualul ministru acţionează coerent şi, cu ghilimelele de rigoare, este deranjant de perseverent. Vă aduc aminte că şi în perioada 1996-2000 în fruntea ministerului a fost un ministru UDMR de numele căruia se leagă demararea reformei. Vă asigur, stimaţi colegi, că reforma începută va fi continuată de tot de un ministru UDMR', a mai spus Derzsi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...
Dezbaterile la moţiunea simplă pe sănătate s-au încheiat Dezbaterile pe marginea moţiunii simple pe sănătate depusă de PNL la Camera Deputaţilor şi intitulată 'La sănătate nimic nu e sănătos' s-au încheiat, documentul urmând să fie supus votului la ora 15,30.
Proiect de moţiune: PSD cere întărirea capacităţii administrative şi de intervenţie a MS în problemele de sănătate publică Social-democraţii îi solicită ministrului Patriciu Achimaş-Cadariu, potrivit draft-ului moţiunii pe sănătate, întărirea capacităţii administrative şi de intervenţie a MS în problemele de sănătate publică prin reorganizarea sistemului, astfel încât să existe capacitatea de inspecţie şi control pentru...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Deputaţii au respins cea de-a doua moţiune simplă din această sesiune parlamentară (sinteză) Deputaţii au respins în această săptămână cea de-a doua moţiune simplă iniţiată de Opoziţie în actuala sesiune parlamentară, intitulată "Un flagel naţional - plantele etnobotanice".
Moţiunea simplă privind Sănătatea, respinsă de Camera Deputaţilor Plenul Camerei Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă a PNL împotriva ministrului Sănătăţii, Attila Cseke.