Cele mai citite
 


Florian Popa (PSD), la dezbaterea moţiunii pe Sănătate: Torţa sfântă a reformei nu trebuie lăsată pe mâna orbului
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PSD Florian Popa a declarat, marţi, la dezbaterea moţiunii pe Sănătate, că spitalul rămâne, în condiţiile date, 'o casă săracă şi adesea insalubră'', care doar găzduieşte boala şi le-a transmis parlamentarilor să nu adopte ideea că 'torţa sfântă a reformei nu trebuie lăsată pe mâna orbului, pentru că poate transforma totul în scrum', enunţată acum 100 de ani de Barbu Ştefănescu Delavrancea.
'Spitalul rămâne, în condiţiile acestea, o casă săracă şi adesea insalubră, care îşi propune doar să găzduiască boala, într-o încercare terapeutică plătită fie de bolnav, fie de personalul medical care încă mai are comportament apostolic', a spus prof.dr. Popa, în cadrul dezbaterilor asupra moţiunii simple privind sănătatea.

Social-democratul a susţinut că ministrul Sănătăţii nu trebuie să fie reprezentantul unei anume guvernări sau etnii, pentru că, în fapt, gestionează şi organizează domeniul pentru întreaga populaţie, indiferent de orientarea lor politică sau de rasă.

'În acest Parlament, dar nu în clădirea asta, în urmă cu mai mult de 100 de ani, marele dramaturg Barbu Ştefănescu Delavrancea spunea, parafrazându-l pe Schiller, despre reformă: 'Domnilor, torţa sfântă a reformei nu trebuie lăsată pe mâna orbului, căci, în mişcarea lui neputincioasă şi nevinovată, poate transforma totul în scrum'. Să nu mergem către o astfel de idee', a afirmat doctorul Popa.

Social-democratul a mărturisit că nu este de acord cu textul moţiunii, în integralitatea lui, dar consideră că punerea în discuţie a domeniului este de mare actualitate.

'Nu a fost cel mai bine în domeniu atunci când ministru era cel care astăzi a citit moţiunea şi nu PSD a creat dezastrul roşu-portocaliu pe care îl susţine moţiunea', a spus Popa.

Social-democratul a mai afirmat că nu este doar o axiomă faptul că sănătatea românilor trebuie să reprezinte o prioritate a guvernanţilor, ci trebuie să fie o obligaţie majoră, o responsabilitate unică.

'Că s-au făcut eforturi pentru ca sistemul să devină eficient este o realitate', a mai spus deputatul PSD.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputatul PSD Florian Popa: Sistemul de sănătate trebuie reformat Sistemul de sănătate trebuie reformat, el trebuie să ducă la realizarea unor condiţii de tratament cu totul altele decât cele existente în prezent, a afirmat, luni, deputatul PSD Florian Popa, la dezbaterile pe marginea moţiunii simple pe domeniul Sănătăţii.
Prof.dr. Florian Popa (PSD): Promisiunea reînceperii activităţii productive a Institutului Cantacuzino, după 1 aprilie, este pusă sub semnul întrebării Prof.dr. Florian Popa, deputat social-democrat, şeful Departamentului de Sănătate din PSD, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că promisiunea că după 1 aprilie, activitatea productivă a Institutului Cantacuzino va începe este pusă sub semnul întrebării.
Deputaţii au respins moţiunea simplă a opoziţiei privind sănătatea (sinteză) Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 Bucureşti, 24 dec /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Bănicioiu: Legea propusă de PNL privind prevenţia în sănătate - un proiect de amendare a populaţiei PSD este de acord cu dezideratul prevenţiei în sănătate, dar propunerea de lege a PNL pe acest subiect nu are legătură cu prevenţia în sine, ci este un proiect de amendare a populaţiei, a declarat vicepreşedintele social-democrat Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, vineri, într-o conferinţă...