Cele mai citite
 


Conf. dr. Ioan Buraga: Astenia de primăvară, o tulburare comportamentală
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Ce mancam?, Au, ma doare!, Neurologie
 

Astenia de primăvară este mai degrabă o tulburare comportamentală decât una fizică propriu zisă a declarat pentru AGERPRES, conf. dr. Ioan Buraga, de la Clinica de Neurologie a Spitalului Colentina.

Astenia se manifestă prin dureri de cap, ameţeală, schimbarea dispoziţiei, toate acestea fiind favorizate de condiţiile atmosferice, care modifică bioritmul.


Potrivit conf. dr. Buraga, astenia de primăvară este frecventă şi a recomandat celor afectaţi de ea multă mişcare, o alimentaţie bogată în legume, fructe, un regim bogat în microelemente dar şi socializare.
Conf. dr. Ioan Buraga a spus că cei care au tulburări comportamentale evidente trebuie să se adreseze medicului.


'În ceea ce priveşte trecerea la ora de vară, acesta afectează oamenii fiind vorba de o modificare de bioritm. Autoreglarea durează între câteva zile şi o săptămână a precizat specialistul', a spus Ioan Buraga.


Cele mai frecvente afecţiuni neurologice în această perioadă sunt accidentele vasculare cerebrale la care contribuie şi schimbarea de metabolism şi de hrană.


'Cei cu afecţiuni vasculare, neurologice dar şi cardiace trebuie în această perioadă să se prezinte mai des la medic, la cele mai mici semne de boală ' a spus conf. dr. Ioan Buraga.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tudor Ciuhodaru: Astenia de primăvară afectează preponderent femeile Cazurile de ,,astenie de primăvară' sunt uzuale în această perioadă, a arătat într-o informare de presă, dr. Tudor Ciuhodaru de la Spitalul Clinic Judeţean "Sfântul Spiridon" din Iaşi.
Stilul vegan - un mod de viaţă Într-o lume în care suntem cu toţii pe fugă, în care mâncăm de multe ori haotic, negândindu-ne la urmări şi punându-ne singuri în pericol sănătatea, există şi oameni care au decis să aleagă un stil de viaţă sănătos, care îi poate defini din toate punctele de vedere.
Ghimbirul combate astenia de primăvară Primăvara este o perioadă grea pentru organism, deoarece acesta trebuie să se obişnuiască atât cu un nou stil de viaţă, cât şi cu un nou comportament alimentar, acomodare care adesea este precedată de binecunoscuta astenie de primavară, susţin specialiştii.
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
Neurologie: Alimente care protejează creierul Consumul de kefir, usturoi sau napi este recomandat de doctorul american David Perlmutter, în cea mai recentă carte a sa, pentru menţinerea creierului într-o formă bună. În Statele Unite este în vogă un curent care vizează tratarea bolilor neurologice prin grija acordată la ceea ce se întâmplă la nivelul...
Fructe, legume şi peşte pentru prevenirea cancerului de colon (studiu) Obiceiurile alimentare joacă un rol cheie în prevenirea cancerului de colon, carnea roşie trebuind să lipsească pe cât posibil din alimentaţie. Acest lucru nu înseamnă că este exclusă carnea, însă trebuie limitat pe cât posibil consumul ei, în cadrul unui regim alimentar echilibrat.