Cele mai citite
 


Vaclav Havel, bolnav, a anulat o întâlnire cu Prinţul Charles
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul preşedinte ceh Vaclav Havel a amânat, din motive de sănătate, o întâlnire care trebuia să aibă loc marţi cu Prinţul Charles, moştenitorul Coroanei britanice, şi cu soţia acestuia, Camilla, informează agenţia Associated Press.
Consilierul lui Havel, Sabina Tancevova, a afirmat că acesta a avut febră în cursul nopţii trecute şi că a trebuit să anuleze toate întâlnirile programate pentru zilele următoare. Dna Tancevova nu a oferit detalii despre Havel, care primeşte îngrijiri medicale acasă.

Havel şi soţia sa, Dagmar, trebuiau să se întâlnească marţi cu Prinţul Charles, aflat într-un turneu de nouă zile în Europa Centrală, ce mai include Ungaria şi Polonia.

Vaclav Havel şi-a anulat, de asemenea, în cursul acestei săptămâni o călătorie în Georgia, unde urma să primească o distincţie de stat.

În vârstă de 73 de ani, fostul disident a suferit o bronşită cronică după ce, în decembrie 1996, i s-a extirpat o treime din plămânul drept ca urmare a descoperirii unei tumori canceroase.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bronşita Bronşita reprezintă o reacţie inflamatorie a mucoasei bronşice la acţiunea unor factori infecţioşi sau fizico-chimici. Aceasta poate fi acută sau cronică.
Polonia, România şi Germania au cele mai poluante centrale pe cărbune din Europa (Raport HEAL) Centralele pe cărbune din Polonia, România şi Germania sunt cele mai poluante din ţările Uniunii Europene, în ceea ce priveşte cantitatea de substanţe nocive eliberate în atmosferă, arată un studiu, publicat de Health and Environment Alliance (HEAL), remis, joi, AGERPRES de Fundaţia TERRA Mileniul III...
Terapii alternative pentru afectiuni respiratorii Misiunea aparatului respirator este sa ii furnizeze oxigen sangelui si sa elimine din corp deseurile gazoase si in principal dioxidul de carbon. Aceste schimburi de gaze au loc la nivelul plamanilor, care pot fi victimele a numeroase afectiuni sau infectii.
Bronşite cronice: O formă de inhalator este foarte periculoasă pentru pacienţi Un inhalator comercializat în 55 de ţări pentru bolnavii de bronşită cronică măreşte cu 50% riscul de deces cardiac al pacienţilor, conform unui studiu publicat marţi în British Medical Journal (BMJ), transmite AFP.
Autorităţile din Santa Lucía avertizează împotriva consumului de tutun combinat cu marihuana Ministerul Sănătăţii din insula Santa Lucia a cerut populaţiei să nu fumeze marihuana amestecată cu tutun, deoarece această practică poate cauza boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), al cărei tratament este costisitor pentru stat, relatează EFE.
Fundaţia Bristol-Myers Squibb anuntă şase noi donaţii acordate în Europa Centrală şi de Est pentru creşterea gradului de cunoştinţe, prevenţia şi îngrijirea cancerului (PRINCETON, New Jersey, 14 octombrie, 2011) – Fundaţia Bristol-Myers Squibb a anunţat astăzi acordarea a şase donaţii noi în valoare totală de peste 900,000$. Aceste donaţii sunt destinate îmbunătăţirii cunoştinţelor despre cancer, profilaxiei si îngrijirii acestuia, prin dezvoltarea capacităţilor de...