Cele mai citite
 


Medicamente româneşti de nouă generaţie pentru terapia hepatitelor B şi C, în următorii cinci ani
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicamente româneşti de nouă generaţie pentru terapia hepatitelor B şi C ar putea fi administrate în următorii cinci ani, graţie unui program lansat, marţi la Institutul de Biochimie al Academiei Române, a declarat pentru AGERPRES directorul general al Institutului de bio-chimie al Academiei Române, Ştefana Petrescu.
'Prin programul naţional pentru hepatita B, lansat astăzi, încercăm să producem medicamente de nouă generaţie pentru terapia acestui virus cu consecinţe destul de grave la noi în ţară', a spus Ştefana Petrescu.
Ea a informat că programul presupune testarea diferitelor medicamente antivirale faţă de hepatitele B şi C.
'Împreună cu profesorul Baruch Samuel Blumberg, dorim să punem bazele unui program mai extins, bazat pe imunozaharuri în institutul nostru. Programul constă în testarea acestor medicamente produse în colaborare cu Universitatea din Oxford', a spus directorul Institutul de Biochimie al Academiei Române, menţionând că cercetătorii români 'aşteaptă primele rezultate în următorii 4-5 ani, pentru că după testarea lor pe culturi celulare în vitro, în laborator, vor urma testări pe animale şi abia după-aceea pe oameni şi introducerea în terapia propriu-zisă'.
De asemenea, Ştefana Petrescu a declarat că marţi a fost lansat un program de studii post-doctorale în colaborare cu Universitatea din Oxford şi cu Institutul Scrip din SUA care este parţial finanţat prin programe structurale ale Uniunii Europene. Programul, în valoare de 4 milioane de euro, este coordonat de Institutului de Biochimie al Academiei Române.
Directorul general al Institutului de Biochimie al Academiei Române, Ştefana Petrescu, a mai spus că Bucureştiul are o colaborare de peste 15 ani cu profesorul Raymond Allen Dwek, care a constat în programe post-doctorale, şi doar de doi ani cu profesorii Baruch Samuel Blumberg şi Richard A. Lerner.
Celebri oameni de ştiinţă americani şi englezi, personalităţi de prestigiu internaţional din domeniile chimiei, biochimiei şi medicinii moleculare, au participat, marţi, la Institutul de Biochimie al Academiei Române la lansarea a două programe de cercetare legate de terapia hepatitei B şi de realizarea unui vaccin antimelanom, pe baza unor decoperiri recente ale grupului de cercetători din Institutul de Biochimie al Academiei Române, în colaborare cu grupul din Oxford.
La eveniment au fost prezenţi, alături de colectivul institutului, condus de Ştefana Petrescu, profesorii Baruch Samuel Blumberg, laureat al Premiului Nobel pentru medicină şi fiziologie în 1976 şi descoperitorul antigenului care generează răspunsul imun pentru virusul hepatitei B, cel care a realizat primul vaccin împotriva hepatitei, Richard A. Lerner, din 1986 director al Institutului de Cercetări Scripps din California, cel mai mare institut privat de cercetări biomedicale non-profit din SUA şi Raymond Allen Dwek, şef al Departamentului de Biochimie al Universităţii şi director al Institutului de Glicobiologie din Oxford.
Cei trei reputaţi specialişti au primit marţi o serie de distincţii academice, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în aula Academiei Române.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ce este hepatita B? Hepatita virala B este o boala infectioasa a ficatului cauzata de virusul cu acelasi nume (VHB), care poate evolua catre complicatii gfrave- ciroza sau cancerul hepatic. VHB, virusul care cauzeaza hepatita B, se poate transmite prin fluidele corporale (sperma, secretii vaginale, saliva), prin...
Hepatita virală la început de mileniu trei - interviu cu prof.dr. Mircea Angelescu Prof. dr. Mircea Angelescu, de la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş', membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, spune că în viitorul?apropiat descoperirea vaccinului contra hepatitei C va diminua spectaculos morbiditatea şi mortalitatea prin hepatita cronică şi prin ciroză. Într-un interviu acordat...
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Tulcea: Aproape 1% din populaţia Dobrogei, testată gratuit pentru HIV, hepatita B şi hepatita C Aproape 1% din populaţia din judeţele Constanţa şi Tulcea a beneficiat gratuit, în ultimii 9 ani, de teste gratuite pentru HIV, hepatita B şi hepatita C, potrivit fundaţiei Baylor Marea Neagră.
Ziua mondială a hepatitei În fiecare an la 28 iulie este marcată Ziua mondială a hepatitei, o boală care afectează din ce în ce mai multă populaţie din întreaga lume.
Este nevoie de o strategie naţională pentru depistare şi tratament în hepatita B şi C, susţin specialiştii Specialiştii în gastroenterologie şi hepatologie susţin că este necesară realizarea unei strategii naţionale pentru depistarea şi tratamentul hepatitelor de tip B şi C.