Cele mai citite
 


Harghita: Trei sute de paturi, reduse de la spitalele din judeţ
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 300 de paturi vor fi reduse de la spitalele de judeţ, în urma proiectului Ministerului Sănătăţii de descentralizare a spitalelor.
Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Bokor Marton, a declarat pentru AGERPRES, că cele mai multe paturi, adică 132, vor reduse de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, care va funţiona cu 699 de paturi.
De asemenea, se va renunţa la câteva zeci de paturi de la spitalele municipale din Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Topliţa.
Potrivit sursei citate, s-a redus numărul de paturi la acele secţii unde activitatea medicală se poate desfăşura şi în condiţii de ambulatoriu de specialitate, cum ar fi gastro-enterologie, dermatologie, ORL, infecţioase, cardiologie sau oftalmologie.
Paralel cu reducerea numărului de paturi vor fi anulate posturile rămase neocupate şi se va reduce cu 20-25 la sută numărul personalului angajat în prezent. Dr. Bokor a subliniat că nu va fi afectat personalul de specialitate ci doar cel auxiliar, unde a existat o supradimensionare.
Directorul adjunct al DSP Harghita a adăugat că instituţia pe care o reprezintă are o strategie de reorganizare a spitalelor şi de eficientizare a activităţii, dar se aşteaptă decizia finală a Ministerului Sănătăţii de reducere a numărului de paturi.
Strategia judeţeană vizează, printre altele, şi comasarea unor secţii între spitale, care ar putea rezolva şi deficitul de specialişti.
Dr. Bokor a dat exemplul secţiilor de infecţioase, care există la spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni. În opinia sa, s-ar putea face o singură secţie de boli infecţioase, la Miercurea Ciuc, iar medicii să facă naveta din celelalte oraşe.
Directorul adjunct al DSP Harghita a ţinut să menţioneze că pentru punerea în aplicare a strategiei judeţene este nevoie atât de sprijinul politic cât şi de implicarea autorităţilor locale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CJ Harghita: Intenţia trecerii spitalelor judeţene de urgenţă în subordinea Ministerului Sănătăţii, îngrijorătoare Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, s-a declarat, marţi, împotriva trecerii spitalelor judeţene în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a precizat că intenţia ministrului Eugen Nicolăescu este îngrijorătoare şi neobişnuită.
Harghita: Spitalele continuă să se confrunte cu un deficit acut de medici Miercurea Ciuc, 12 apr /Agerpres/ - Spitalele harghitene continuă să se confrunte cu un deficit acut de medici specialişti, existând secţii care funcţionează doar cu un singur medic.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), atât pentru noua secţie de neurochirurgie care urmează să se înfiinţeze, cât şi pentru pacienţii care sunt nevoiţi să meargă în judeţele învecinate pentru o astfel de investigaţie.
Harghita: 12 tineri medici specialişti îşi încep activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Un număr de 12 tineri medici specialişti îşi încep activitatea în această lună la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, o parte dintre ei finalizându-şi aici rezidenţiatul, iar restul câştigând concursurile organizate pentru ocuparea posturilor.
Harghita: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, reabilitat din fonduri europene Un număr de 14 cabinete de ambulatoriu din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor fi reabilitate din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a câştigat un proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Harghita: Au început lucrările de construire a unui nou bloc operator, la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va avea un nou bloc operator, lucrările la noua investiţie fiind demarate în această săptămână.