Cele mai citite
 


Cluj: Nu mai sunt bani pentru analizele gratuite de sânge
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Laboratoarele din Cluj nu mai au deloc bani pentru investigaţiile paraclinice, pacienţii fiind nevoiţi să se înscrie pe liste de aşteptare care se întind şi până în luna mai.
''Singurul laborator care mai are bani pentru analizele gratuite de sânge este Paramedica din Huedin. Restul laboratoarelor nu mai au bani, explicaţia fiind aceea că banii se alocă pe trimestru, dar s-au cheltuit deja în primele două luni ale perioadei'', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Casei de Sănătate din Cluj, Crina Grozav.
Aceasta a explicat că bugetul stabilit pentru colaborarea cu laboratoarele partenere este stabilit în funcţie de media lunară a veniturilor pe anul 2009 şi este acordat trimestrial. Astfel, în primele două luni ale anului, întreg bugetul a fost cheltuit, iar clujenii care au avut nevoie de analize de sânge luna aceasta, nu prea au mai avut unde să le facă.
''Oamenii trebuie să înţeleagă că nu pot fi obligaţi să plătească analizele, dacă li se spune că nu mai sunt fonduri. Mai au varianta de a se înscrie pe o listă de aşteptare pe care laboratoarele o fac, pentru trimestrul următor, când vor fi iar bani'', a spus Crina Grozav. Aceasta a mai explicat că una dintre cauzele terminării banilor poate fi şi aceea că în perioadele de viroze oamenii îşi fac mai des şi mai mult analizele de sânge.
În Cluj funcţionează 24 de laboratoare care au o relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Sănătate. Potrivit unui reprezentant al laboratorului, pacienţii care solicită zilele acestea analize de sânge se pot înscrie pe o listă, care este însă deja foarte lungă, ei putând beneficia de serviciile medicale abia la finalul lunii aprilie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Analize gratuite de Ziua Rinichiului O treime dintre persoanele care s-au prezentat la cortul amenajat de Clinica de Nefrologie din Cluj la intrarea în Iulius Mall pentru a-şi verifica glicemia, tensiunea şi riscul de a avea o boală de rinichi necesită control de specialitate.
Cluj: Investiţie de 32 de milioane de lei, cofinanţată din fonduri europene, pentru modernizarea unui ambulatoriu Ambulatoriul spitalului Clinic Municipal din Cluj-Napoca va fi modernizat cu fonduri europene, în urma unei investiţii de 32 de milioane de lei.
Tulcea: Analize medicale de prevenţie gratuite Cele şase laboratoare din municipiul Tulcea vor efectua analize medicale de prevenţie gratuite începând din această lună, conform noului contract cadru încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Spitalul Militar Cluj a achiziţionat în premieră în România, din fonduri proprii, un computer tomograf de ultimă generaţie spitalul Militar Cluj a achiziţionat un computer tomograf de ultimă generaţie, la care emisia de radiaţii este cu 40% mai mică decât a altor aparate similare.
Vaslui: Fonduri mai mici pentru laboratoarele de analize medicale Cele 13 laboratoare medicale din judeţul Vaslui aflate sub contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui au primit fonduri mai puţine în luna martie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Cluj: Tineri şi vârstnici - interesaţi să afle dacă au sau nu hepatită C Aproximativ 200 de clujeni de toate vârstele au fost interesaţi să afle dacă au sau nu hepatită C, prezentându-se pentru o testare gratuită, în cadrul campaniei organizate între 1 şi 6 august de filiala din România a companiei farmaceutice MSD, laboratorul de analize medicale Bioclinica din Timişoara...