Cele mai citite
 


Bihor: Aparatură americană pentru spitalele bihorene
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O delegaţie din SUA alcătuită din 50 de persoane din Michingan, Virgina de vest şi California condusă de Bob Pagett, preşedintele organizaţiei umanitare Assist International, distribuie în aceste zile mai multor spitale bihorene aparatură medicală, în valoare de peste 500.000 de dolari.
Preşedintele Bob Pagett a declarat, marţi, la Oradea, că dintre toate ţările în care activează, România îi este cea mai apropiată de suflet şi vine de aproape 20 de ani cu mare plăcere în ţară cu ocazia unor acţiuni de binefacere, precum cea de la Oradea.
'Cei care ştiu că sunt implicat în mai multe activităţi de pe mapamond mă întreabă care este ţara mea favorită. Vă spun sincer, România este pe primul loc,' a declarat Bob Pagett, în conferinţă de presa, invitat de preşedintele CJ Bihor, Radu Ţârle, alături de alţi oaspeţi din delegaţie.
Americanii au reuşit să transporte, pe calea aerului şi naval, mai multe containere cu aparatură medicală, de ultimă generaţie, care vor fi oferite Spitalului de copii, din Oradea, Spitalului municipal din Beiuş, precum şi la orfelinate.
Preşedintele Radu Ţîrle a mulţumit oaspeţilor din Califonia, care ajută judeţul de aproape două decenii şi ale căror investiţii, în campusurile de la Sântandrei şi Sânmartin, se ridică la peste 10 milioane de dolari.
Oaspeţii au promis că vor aduce Spitalului Judeţean Bihor aparatură specială pentru secţiile de terapie intensivă şi cardiacă, şi au dotat Spitalul din Beiuş cu monitoare cardio, defibrilatoare, tensiometre, măsuţe de înfăşat copiii cu încălzire etc.
Containerele cu aparatură şi alimente au fost transportate o parte pe apă, ajungând cu vaporul la Constanţa, unde conţinutul unui container cu alimente destinat caselor de copii a trebuit distrus deoarece nu ar fi conţinut marfă în termen de valabilitate, iar o altă parte a ajuns pe aeroportul, din Timişoara, unde a fost blocată şapte zile.
'Din cauza birocraţiei şi a unei neînţelegeri la etichetarea în SUA', a precizat preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle, am pierdut 250.000 de dolari, iar alte două containere care erau pe drum, tot cu alimente pentru orfelinate, au fost dirijate în alte părţi ale lumii. Am pierdut, dintr-un exces de zel, 750.000 de dolari, aduşi la noi cu bani ai guvernului federal al SUA. Am cerut să se facă o comisie, să se ia analize, dar în cele din urmă, au mai fost necesare alte 5.000 de dolari pentru distrugerea lor,' a precizat Ţîrle.
Bob Pagett a subliniat implicarea Clubului Rotary din Oradea, precum şi a celor din California, în reuşita acţiunii, din delegaţia americană făcând parte şi doi foşti guvernatori Rotary din zona centrală a statului California, dr. David Gallagher şi Nick Mascitelli.
'Nu suntem la prima noastră acţiune de acest gen. Toţi au venit să ajute, în domeniul social, pe sănătate, iar parteneriatul nostru va continua,' a precizat Dan Pavel, preşedintele Rotary Oradea, care a ţinut să-l amintească şi pe coordonatorul proiectului, Adrian Bulc, viitorul preşedinte al Rotary Club Oradea.
În toamna anului 2009, prin demersurile Consiliului Judeţean, 13 medici bihoreni au vizitat mai mute spitale din San Francisco, SUA, unde după discuţiile cu preşedintele Assist International, americanii au hotărât demararea unei campanii de ajutorare a spitalelor bihorene.
Organizaţia umanitară Assist International a promovat peste 200 de proiecte medicale în peste 50 de ţări, din care 30 de proiecte au fost realizate împreună cu Clubul Rotary.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Aparatură medicală americană, donaţie de la Assist International Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Radu Ţîrle, a anunţat joi că un nou transport tip cargo din SUA cu aparatură medicală performantă va sosi sâmbătă pe aeroportul din Budapesta având ca destinaţie Spitalul Clinic Judeţean din Oradea.
Bihor: Aparatură de ultimă generaţie donată Secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Oradea Secţia de terapie intensivă a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea a inaugurat joi o donaţie medicală de ultimă generaţie constând în monitoare şi aparate speciale, în valoare de peste 300.000 de dolari, primite de la organizaţia umanitară Assist International.
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Caraş-Severin:Investiţii de 675 mii lei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, din fonduri alocate de CJ la rectificarea bugetară Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa continuă, până la sfârşitul anului, investiţiile în achiziţia de aparatură pentru secţia de Terapie Intensivă şi reabilitatea instalaţiei de apă la Staţionarul I, în acest sens fiindu-i alocată de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin suma de 675 de mii de lei, la...
Iaşi: Aparatură medicală de ultimă generaţie, donată Spitalului de Pediatrie ''Sfânta Maria'' Spitalul de Pediatrie ''Sfânta Maria'' din Iaşi a primit, joi, echipamente medicale în valoare de 41.000 de euro drept donaţie din partea unei organizaţii neguvernamentale.