Cele mai citite
 


Centrul de recuperare neuropsihiatrică Sasca, reabilitat prin POR
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de recuperare şi reabilitare Neuropsihiatrică din Sasca Mică, aflat în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, va fi reabilitat cu fonduri europene.
Vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie, a declarat, marţi, că investiţia, în valoare de 5,73 milioane de lei, va fi finalizată în 21 de luni, fondurile fiind accesate prin Programul Operaţional Regional (POR).
Ilie a precizat că reabilitarea se va face prin două proiecte promovate de CJ Suceava, respectiv 'O viaţă normală în centru - o poartă deschisă spre societate', în valoare de 3,5 milioane de lei şi 'Gospodina', în valoare de 2,23 milioane de lei.
Vicepreşedintele CJ Suceava a spus că implementarea acestor proiecte va schimba complet faţa Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică de la Sasca Mica.
Investiţia presupune lucrări de reabilitare a pavilionului pentru adulţi pe o suprafaţă de 764 metri pătraţi, reabilitarea spălătoriei pe o suprafaţă de 174 metri pătraţi, extinderea şi modernizarea corpului vechi al cantinei. De asemenea, vor fi achiziţionate 93 de obiecte electrocasnice şi de mobilier: maşini de spălat, aspiratoare, tărgi, uscătoare, maşini de gătit, plite electrice, cuptoare patiserie, maşină de curăţat cartofi, televizoare, calculatoare, scaune, mochete, şifoniere, paturi, mese şi perdele.
Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Sasca Mică găzduieşte, în prezent, în sistem rezidenţial un număr de 401 de beneficiari.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică, fără medic psihiatru angajat Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persone adulte cu handicap din oraşul Urlaţi unde sunt internate, în acest moment, 160 de persoane cu afecţiuni precum autism sau schizofrenie paranoidă, nu are niciun medic psihiatru angajat, serviciile medicale fiind asigurate de un specialist...
Prahova: Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Urlaţi, în continuare fără medic psihiatru angajat Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persone adulte cu handicap din oraşul prahovean Urlaţi funcţionează, de mai mulţi ani, fără niciun medic psihiatru angajat, în condiţiile în care beneficiarii centrului sunt persoane cu afecţiuni grave.
Prahova: Proiecte cu fonduri europene în valoare de peste 50 de milioane de lei, semnate la Ploieşti Ploieşti, 7 mai /Agerpres/- Două proiecte finanţate din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013 au fost semnate, luni, la Ploieşti, de directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, Liviu Muşat, valoarea acestora depăşind suma de 50 de milioane de lei.
Alba: Spitalul din Abrud, reabilitat cu fonduri europene Spitalul din oraşul Abrud va beneficia de o finanţare europeană nerambursabilă de peste un milion şi jumătate de lei pentru reabilitare şi modernizare, prin Programul Operaţional Regional.
Alba: Donaţie franceză pentru Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos Un microbuz, materiale de spital - paturi, noptiere, saltele, pături, fotolii rulante, masă de consultaţie, la care se adaugă un aragaz electric, două corpuri mobilă inox de bucătărie şi o maşină de spălat vase au fost donate, marţi, de Asociaţia 'Cusset - Aiud Echanges' din Franţa Centrului de Recuperare...
Tulcea: A fost inaugurat un nou centru pentru persoanele cu probleme psihice Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a inaugurat, marţi, Centrul de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică din comuna Horia, pentru care autorităţile judeţene au solicitat fonduri încă din anul 2008.