Cele mai citite
 


Votca ieftină scade speranţa de viaţă a ruşilor (experţi)
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Votca ieftină este unul din principalele elemente care afectează speranţa de viaţă a ruşilor, însă autorităţile se tem să abordeze această problemă, de teamă să nu provoace nemulţumirea populaţiei, au spus marţi experţi şi deputaţi ruşi, citaţi de AFP.
Consumul de alcool pe locuitor şi pe an în Rusia este între 15 şi 18 litri. Cea mai mare parte a consumului este reprezentată de băuturile cu conţinut ridicat de alcool, lucru care o diferenţiază de celelalte ţări, a afirmat o cercetătoare de la Şcoala rusă de Economie, care a prezentat un raport asupra consumului de alcool din Rusia.

Consumul de alcool tare reduce speranţa de viaţă în medie cu zece ani , a adăugat ea, evocând exemplul ţărilor din nordul Europei, unde speranţa de viaţă a început să crească de când locuitorii consumă în mod predilect vin şi bere.

'Pe termen scurt, ar fi normal ca locul votcăi să fie luat de vin şi bere', a spus un consilier al preşedintelui Dmitri Medvedev.

Şeful statului a făcut numeroase apeluri pentru întărirea luptei împotriva alcoolismului din Rusia, deplângând faptul că ruşii beau mai mult decât în anii 1990, ani mai întunecaţi totuşi care au urmat dezmembrării Uniunii Sovietice.

'Rusia este singura ţară unde accizele la bere sunt mai mari decât accizele la votcă, ceea ce este absolut inacceptabil', a arătat o membră a organizaţiei nonguvernamentale 'Pentru controlul alcoolului'. Preţul minim al unei jumătăţi de litru de votcă este de 89 ruble (puţin peste 2 euro).

'Puterea este conştientă că suntem o naţiune ameninţată, dar îi este teamă să ia măsuri draconice împotriva consumului de alcool, pentru că populaţia nu le-ar înţelege', a spus un deputat al partidului Rusia Unită (la putere).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alcoolul, flagel cu impact major asupra demografiei din Rusia (studiu) Alcoolul este un flagel pe care Rusia trebuie să-l combată cu toată fermitatea dacă vrea să lupte împotriva scăderii populaţiei, arată un studiu prezentat marţi la Berlin şi citat de AFP.
Consumul de alcool, fumatul şi obezitatea sunt în continuare la niveluri alarmante în Europa (OMS) Consumul de alcool, fumatul şi obezitatea aflate la "niveluri alarmante" în Europa ameninţă progresele înregistrate în ceea ce priveşte scăderea mortalităţii premature, a avertizat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.
Consumul de alcool în rândul minorilor este foarte ridicat; românii încep să bea de la 14 ani Consumul de alcool în rândul minorilor este foarte ridicat, iar vârsta medie la care românii încep să consume aceste produse este de 14 ani, a declarat, miercuri, Florin Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Spirits România, într-o conferinţă de presă.
Rusia: Speranţa de viaţă a depăşit pentru prima dată 70 de ani Speranţa de viaţă în Rusia s-a stabilizat la 70,3 ani în 2011, depăşind pentru prima dată 70 de ani, a informat luni ministrul sănătăţii şi dezvoltării sociale Tatiana Golikova.
Oamenii trăiesc mai mult, dar sunt mai bolnavi /studiu/ Aproape pretutindeni în lume, oamenii trăiesc mai mult şi mor mai puţini copii. În schimb, lumea se confruntă cu bolile şi dizabilităţile vieţii moderne, relevă cel mai amplu studiu realizat până acum privind speranţa de viaţă şi principalele ameninţări la adresa sănătăţii, citat de Associated Press...
Malnutriţia reduce sensibil speranţa de viaţă a nord-coreenilor (raport) Nord-coreenii trăiesc în medie cu 11 ani mai puţin decât vecinii lor sud-coreeni din cauza malnutriţiei, care provoacă serioase probleme la naştere şi tot mai multe decese, menţionează un raport al guvernului publicat luni, la Seul, citat de Yonhap şi AFP.