Cele mai citite
 


Brăila: Cazuri grave de TBC la persoane venite din Spania şi Italia
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila are în evidenţe peste zece persoane care au contactat bacilul koch pe perioada cât au stat în Spania şi Italia, dezvoltând o formă mai severă a bolii TBC.
''Avem câteva cazuri urâte de TBC la persoane venite din Spania şi Italia, care au contactat şi dezvoltat o formă mai severă a TBC-ului şi sunt mai greu de vindecat'', a declarat directorul Spitalului de Pneumoftiziologie Brăila, Ştefan Şânpetru.
Potrivit directorului Spitalului TBC, dacă în mod normal boala are o perioadă de vindecare de şase luni de zile, în aceste cazuri, precum şi în cele asociate cu SIDA şi cancerul, termenul poate creşte chiar şi până la doi ani de zile, cu şanse de vindecare definitivă doar la 50% dintre pacienţi.
Pe parcursul anului 2009, în Brăila au apărut 356 cazuri noi de TBC, dintre care 204 în mediul urban şi 152 în cel rural, din totalul pacienţilor infectaţi cu acest bacil opt fiind copii.
Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila este dotat cu 140 paturi pentru adulţi şi 25 pentru copii şi deţine singurul laborator de diagnosticare acreditat de RENAR în Brăila.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Ar trebui ca Spitalul TBC să fie scos în afara oraşului Brăila Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Iulian Chiriac, a declarat vineri, la Brăila, că un proiect care trebuie luat în calcul de autorităţile din Brăila, în contextul în care clădirea în care funcţionează Spitalul TBC a fost revendicată şi câştigată în instanţă, este reprezentat de construirea...
Brăila: CJ va cumpăra clădirea Spitalului TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va cumpăra de la proprietari clădirea în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro, potrivit evaluării experţilor, a declarat joi, în conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.
Preşedintele CJ Brăila: Dacă nu ne înţelegem la preţ pentru cumpărarea clădirii TBC, mutăm spitalul Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că dacă nu se va reuşi cumpărarea clădirii în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, estimată la 880.000 de euro, atunci se va recurge la varianta mutării spitalului în afara oraşului...
Brăila: Spitalul TBC funcţionează într-o clădire revendicată de Biserica Catolică Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila funcţionează într-o clădire de patrimoniu, aflată în Centrul Istoric al oraşului, construită în 1897, care este revendicată de Institutul Religios al Bisericii Catolice.
Brăila: Creştere alarmantă a cazurilor de TBC Brăila, 28 dec /Agerpres/ - Numărul cazurilor înregistrate la Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila cu TBC de la începutul acestui an şi până în prezent este exagerat, potrivit managerului instituţiei, Gabriela Moroianu.
Brăila: Oficial MS cere anchetă la SJU privind stricarea celor două tomografe Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Iulian Chiriac, a declarat vineri, la Brăila, că trebuie demarată o anchetă la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru a se vedea cauzele care au dus la defectarea celor două computere tomograf din cadrul instituţiei, în valoare de peste un milion de...