Cele mai citite
 


Botoşani: Sindicaliştii din două spitale vor audienţe la ministrul Sănătăţii
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicaliştii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi de la Spitalul de Copii din Botoşani vor solicita o audienţă la ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, pentru discuta cu acesta despre planul de reorganizare a spitalelor din judeţ.
Cadrele medicale din cele două spitale sunt nemulţumite de intenţia oficialilor Ministerului Sănătăţii de a comasa Maternitatea şi Spitalul de Copii cu Spitalul Judeţean 'Mavromati'.
Reprezentanţii sindicatelor, împreună cu liderul local al Blocului Naţional Sindical, Vasile Chiru, s-au întâlnit, marţi după-amiază, cu prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, şi cu şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Ovidiu Mimor, cerând sprijin în vederea reanalizării iniţiativei de reorganizare a sistemului spitalicesc.
'Noi suntem un spital de bine stătător, care ne-am gestionat foarte bine. Avem datorii de 1,1 milioane de lei, însă sunt mici în comparaţie cu cele ale Spitalului Judeţean, care sunt de peste 20 de milioane de lei. Noi facem parte dintr-un grup de elită al spitalelor din România. Avem cel mai mic număr de personal pe pat bugetat şi cele mai mici cheltuieli. Astea sunt nişte realizări', a afirmat medicul Geta Puflea de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie.
'Pentru noi este o chestiune defavorabilă, pentru că nu vom mai avea cu ce lucra. Noi nu putem să trimitem părinţii să cumpere medicamente, pentru că nu au bani. La noi părinţii nu cumpără absolut nimic, însă la Spitalul Judeţean se practică lucrul acesta', a afirmat medicul Geta Caraciuc de la Spitalul de Copii.
Prefectul Cristian Roman le-a transmis cadrelor medicale că decizia finală aparţine Ministerului Sănătăţii, însă a subliniat că, indiferent de măsură, aceasta nu trebuie să permită ca actul medical şi personalul să sufere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maternitatea din Iaşi va fi reablitată Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a semnat Contractul de lucrări civile pentru reabilitarea Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' Iaşi, lucrările urmând să înceapă în luna mai a anului în curs, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis vineri AGERPRES.
Botoşani: Preşedintele CJ critică intenţia Ministerului Sănătăţii de a comasa spitalele Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac, critică intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul de Copii şi a le transfera în subordinea Spitalului Judeţean Mavromati.
Directorul adjunct al DSP Botoşani: Demersul angajaţilor de la Maternitate este mai mult sindical decât managerial Cadrele medicale ale Spitalului de Obstretică şi Ginecologie din Botoşani au înaintat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) o notă de protest faţă de intenţia autorităţilor sanitare de a reduce numărul de paturi.
Iaşi: Comasarea spitalelor scoate în stradă 'halatele albe' Membrii Sindicatului Sanitas din Iaşi sunt nemulţumiţi de decizia Ministerului Sănătăţii privind comasarea a şase mari spitale, motiv pentru care au decis declanşarea unor noi forme de protest împotriva Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi, ca reprezentant al guvernului în teritoriu şi a Consiliului...
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.