Cele mai citite
 


Campanie antidrog a Poliţiei Capitalei
miercuri, 4 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 4 mar /Agerpres/ - Poliţia Capitalei a lansat, miercuri, campania "Drogurile strică tot! ", ce vizează informarea tinerilor, părinţilor şi profesorilor cu privire la riscurile la care se expun consumatorii de stupefiante.

Potrivit Biroului de presă al Poliţiei Capitalei, campania, iniţiată de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), în parteneriat cu Spitalul Euroclinic, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Agenţia Naţională Antidrog şi Brigada de Combatere a Crimei Organizate a IGPR, se va desfăşura în perioada martie – august 2009, şi va avea o etapă de informare a tinerilor - potenţiali consumatori - asupra riscurilor consumului de droguri, şi una dedicată grupurilor care asigură suportul social acestor tineri - familie, şcoală şi prieteni.

Beneficiari vor fi circa 10.000 elevi, 10.000 părinţi şi 5.000 profesori.
Potrivit statisticilor Poliţiei Capitalei, în 2008 s-a înregistrat o creştere cu 27% a numărului infracţiunilor comise la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, comparativ cu 2007.
Consumul de droguri afectează îndeosebi persoanele tinere şi foarte tinere, vârsta primului consum scăzând spre 14 ani. Acest fapt face ca minorii să fie consideraţi un grup vulnerabil, care trebuie tratat într-un mod particular, acordându-i-se tot suportul informaţional şi sprijinul instituţional de care are nevoie.
Mesajul campaniei se va găsi, începând de miercuri, în fiecare şcoală din Capitală, dar şi pe tv-screen-urile din oraş. Vor urma dezbateri pe această temă cu părinţi şi cadre didactice, iar acţiunile în şcoli vor fi intensificate. AGERPRES / (AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.