Cele mai citite
 


Bărbaţii apreciază mai mult calitatea spermei decât cariera (sondaj)
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Să ai o spermă de bună calitate pare a fi mai important pentru bărbaţi decât o carieră reuşită sau decât succesul la femei. Este ceea ce arată rezultatele unui sondaj britanic, publicate marţi şi preluate de site-ul maxisciences.com.
Sondajul, finanţat de National Gamete Donation Trust, care încurajează bărbaţii să doneze spermă, a fost realizat pe 3.000 de bărbaţi, care au fost invitaţi să enumere priorităţile din viaţa lor. Pe primele două locuri, cei chestionaţi au pus 'viaţa cu o parteneră' şi 'achiziţionarea unei case'. Pe locul trei, surpriză: 'să ai o spermă performantă, de bună calitate'. 'O carieră de succes' este doar pe locul patru, urmată de 'să ai un fizic plăcut'. Bărbaţii au pus performanţele sportive şi deţinerea unei maşini frumoase pe locul şase. Ei cred că să ai succes la femei este un aspect mai puţin important al vieţii lor: această calitate nu ocupă decât locul şapte, ultimul.

A doua constatare: în timp ce 13% dintre bărbaţi apreciază că principala lor prioritate este calitatea spermei, 91% cred că numărul cuplurilor fără copii din Marea Britanie este mai mic decât în realitate. 'În Marea Britanie, din cauza infertilităţii sau a unor boli genetice, există sute de cupluri care au nevoie de un donator de spermă care să-i ajute să conceapă copilul pe care şi-l doresc atât de mult', precizează Laura Witjens, preşedinta National Gamete Donation Trust.

Fundaţia a lansat recent o campanie destinată să sensibilizeze bărbaţii faţă de problema lipsei naţionale de spermă de calitate, sperând să-i încurajeze să doneze şi să răspundă astfel cererii sutelor de cupluri care doresc să devină părinţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Danemarca: Un donator de spermă a transmis o maladie genetică la cinci copii Autorităţile sanitare din Danemarca au anunţat luni că un donator de spermă a transmis la cinci copii o boală genetică cunoscută sub numele de 'Recklinghausen', care ar putea determina handicapuri. Se pare că, după un test efectuat, donatorul a fost declarat, în mod fals, sănătos, relatează maxisciences...
Bărbaţii care petrec multe ore în faţa televizorului au o calitate mai slabă a spermei (studiu) Bărbaţii care petrec peste 20 de ore pe săptămână în faţa televizorului ar avea o calitate a spermei inferioară celor care se abţin să se uite la micul ecran, relevă un studiu american publicat marţi şi citat de AFP.
Marea Britanie acordă cea mai bună îngrijire paliativă din lume (studiu) Cea mai bună îngrijire din lume la sfârşitul vieţii este oferită în Marea Britanie, conform unui studiu efectuat de Economist Intelligence Unit (EIU) în 80 de ţări, informează AFP.
Polemică în Marea Britanie privind calitatea spermei bărbaţilor şi viitorul societăţii Un medic din Marea Britanie a propus instituirea regulii ca toţi tinerii din ţară să-şi congeleze sperma la vârsta de 18 ani din cauza tendinţelor actuale de a deveni tată la o vârstă mai înaintată, ceea ce implică riscuri pentru viitorii copii. Ideea lui a fost însă considerată 'ridicolă' şi combătută...
Sperma, indice al stării de sănătate (studiu) Bărbaţii a căror spermă prezintă deficienţe au adesea probleme de sănătate de natură foarte variată. Volumul, concentraţia, numărul de spermatozoizi, motilitatea (capacitate de deplasare) sau morfologia sunt tot atâţia indici ai calităţii spermei şi, prin urmare, ai capacităţii de fecundare - indică...
Buşoi: Este o eroare de comunicare a purtătorului de cuvânt al Guvernului; sănătatea este deja prioritate naţională Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a catalogat drept o eroare de comunicare afirmaţiile legate de domeniul sănătăţii făcute de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, punctând că acest domeniu este deja prioritate naţională.