Cele mai citite
 


Un italian traversează Statele Unite pe bicicletă pentru a finanţa un spital în Tanzania
miercuri, 24 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un traducător-interpret de la Comisia Europeană s-a hotărât să traverseze Statele Unite pe bicicletă, în vederea strângerii de fonduri pentru un spital administrat de o asociaţie italiană în Tanzania, a spus temerarul, citat de AFP.
Emilio Dalmonte, 52 de ani, va pleca din San Diego şi vrea să parcurgă în două luni distanţa de 5.200 km până la San Augustin (Florida). Proiectul său, gândit iniţial ca 'o idee nebunească', a căpătat o dimensiune umanitară. 'M-am gândit că sudoarea mea ar putea servi la ceva şi acel ceva este un spital din Tanzania', condus de un chirurg italian, cu sprijinul unei asociaţii din Ravena.

'Ca să dăm o valoare expediţiei, să spunem că un euro înseamnă un kilometru. Dacă doriţi să mă susţineţi sponsorizând sudoarea mea cu 20 de euro, mă voi gândi la dvs. 20 km', a spus el.

Emilio Dalmonte a sosit la San Diego luni, 22 martie, unde şi-a găsit bicicleta cumpărată acum câteva luni şi echipată corespunzător. Cotidianul italian La Stampa îi găzduieşte blogul, inaugurat pe 9 martie şi în care îşi povesteşte în fiecare zi aventura.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
VIRUSUL ZIKA Comisia Europeană alocă 10 milioane de euro pentru a susţine cercetarea Comisia Europeană pune la dispoziţie 10 milioane de euro pentru a susţine cercetarea legată de virusul Zika care afectează în prezent mai multe ţări din America Latină, în special Brazilia, şi cu zeci de persoane contagiate în Europa, relatează EFE.
Pop (MS): Atragerea de fonduri UE pentru infrastructura din Sănătate - condiţionată de realizarea unei strategii investiţionale Atragerea de fonduri europene pentru infrastructura din sănătate este condiţionată de Comisia Europeană de realizarea unei strategii investiţionale în domeniu pentru următorii cinci - zece ani, lucru care nu s-a realizat, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Corina Pop, în cadrul...
Şase proiecte de cercetare primesc fonduri de câte 1 miliard de euro de la UE Comisia Europeană a nominalizat şase proiecte, printre care şi construirea unor roboţi care să însoţească oamenii pe tot parcursul vieţii şi o simulare pe computer a creierului uman, ca finaliste ale concursului european de cercetare, scrie Financial Times.
(Corespondenţă) Comisia Europeană atrage atenţia asupra creşterii arieratelor autorităţilor locale din România Comisia Europeană a atras miercuri atenţia asupra creşterii arieratelor la nivelul autorităţilor locale din România, una din principalele explicaţii fiind slaba aplicare a legii finanţelor publice, şi a subliniat necesitatea unei analize detaliate a cauzelor acestei majorări.
Comisia Europeană va premia cu un milion de euro un test rapid legat de folosirea antibioticelor Comisia Europeană a anunţat joi că va acorda un premiu de un milion de dolari persoanei sau colectivului de cercetători care va elabora un test rapid prin care să se stabilească dacă un pacient are sau nu nevoie de tratament cu antibiotice, transmite EFE.
Ebola: Comisia Europeană deblochează un pachet de asistenţă de 450 de milioane de euro Comisia Europeană a anunţat vineri că va debloca circa 450 de milioane de euro pentru a ajuta trei ţări afectate de virusul Ebola (Guineea, Sierra Leone şi Liberia), răspunzând astfel apelului ONU pentru noi donaţii internaţionale, informează AFP.