Cele mai citite
 


Cseke Attila: Minuni nu se pot face anul acesta în Sănătate, dar paşi importanţi da
joi, 25 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi seară, că introducerea co-plăţii nu se va face înainte de o dezbatere publică amplă cu toate organizaţiile de pacienţi şi ale medicilor.
El a precizat, la Antena 3, că măsura este inclusă în acordul cu FMI şi BM şi trebuie implementată.

Cseke Attila a explicat că această măsură este menită să aducă fonduri pentru prestatorii de servicii medicale, respectiv medicii de familie, ambulatoriul de specialitate, spital şi nu pentru bugetul statului.

Un alt rol al introducerii co-plăţii este acela de a regla circuitele pacienţilor, astfel încât ponderea cea mai mare să nu mai fie la spitale.

Privitor la măsurile care vizează acordarea concediilor medicale, ministrul Sănătăţii a reafirmat că în acest domeniu se înregistrează un abuz.

'Ne furăm singuri căciula, abuzul de concedii medicale a depăşit bunul-simţ. Nu doresc să limitez accesul la concedii medicale pentru cei care au cu adevărat nevoie', a susţinut el.

Cseke Attila a explicat că se vor face controale acasă la cei care au concediu medical pentru a constata dacă aceştia chiar sunt bolnavi şi nu în vacanţă.

Un alt aspect abordat de ministru a fost situaţia formularelor E 112 pe baza cărora pacienţii pot beneficia de intervenţii sau tratamente medicale în străinătate.

El a precizat că în 2010 se vor aloca mai mulţi bani pentru acest capitol faţă de 2009, dar a accentuat că, în 2010, nu se pot face minuni în Sănătate, însă paşi importanţi da.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Ministrul sănătăţii a informat Coaliţia că medicii de familie mai cer fonduri de la stat, declară Ovidiu Ganţ Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, i-a informat luni pe liderii Coaliţiei de guvernare că la negocierile purtate anterior cu medicii de familie aceştia au solicitat suplimentarea fondurilor alocate de stat asistenţei medicale primare cu peste 200 de milioane de lei, a declarat deputatul minorităţilor...
Ministrul Sănătăţii reia discuţiile cu medicii de familie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, se întâlneşte marţi cu reprezentanţii medicilor de familie şi cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru a discuta situaţia asistenţei medicale primare.
Ministrul Sănătăţii a modificat metodologia de trimitere a unor bolnavi la tratament în străinătate Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a semnat proiectul de modificare a Ordinului nr. 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament în străinătate.
Emil Boc: Dialogul va continua între ministrul Sănătăţii şi medicii de familie Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, la B1TV, că dialogul între ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi reprezentanţii medicilor de familie pe marginea contractului-cadru va continua în perioada următoare.