Cele mai citite
 


49 % dintre americani - satisfăcuţi de reforma asigurărilor de sănătate, iar 40 % - nu
joi, 25 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
49 % dintre americani sunt satisfăcuţi de reforma asigurărilor în caz de boală, promulgată marţi de preşedintele Barack Obama, dar 40 % nu sunt, indică un sondaj publicat marţi de institutul Gallup, potrivit AFP.
Potrivit acestei anchete, efectuată luni, pe un eşantion de 1.000 de persoane, simpatizanţii democraţi salută în procent de 79 % această reformă aflată în centrul programului electoral al lui Obama, în timp ce 76 % dintre republicani o resping. 41 % dintre republicani se declară chiar 'mânioşi' faţă de această reformă adoptată după aproape un an de negocieri dificile în Congres. Ea vizează să aducă o acoperire în caz de boală pentru circa 32 de milioane de americani care nu beneficiază de ea în prezent.

Ancheta a fost efectuată prin telefon, având o marjă de eroare de plus sau minus patru puncte.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Barack Obama a promulgat reforma istorică a asigurărilor de sănătate Barack Obama a promulgat marţi reforma istorică a asigurărilor de sănătate vizând extinderea asigurării la 32 de milioane de americani, relatează agenţiile internaţionale de presă.
Barack Obama propune includerea a patru idei republicane în proiectul său de reformă a sănătăţii Preşedintele american, Barack Obama, a propus marţi includerea în proiectul de lege al reformei sanitare a patru iniţiative ale aleşilor republicani, pentru a obţine susţinerea acestora în adoptarea legii, relatează AFP.
Reforma asigurărilor de sănătate: Obama avertizează că respingerea la Curtea Supremă ar fi un gest 'nemaiauzit' Preşedintele american, Barack Obama, a afirmat luni că respingerea reformei asigurărilor de sănătate ar constitui un gest 'nemaiauzit' din partea Curţii Supreme şi s-a arătat încrezător că, în final, judecătorii vor aproba legea, transmite AFP.
Obama propune un proiect de reformă medicală de 1.000 de miliarde de dolari Preşedintele Barack Obama a înaintat un plan de servicii medicale în valoare de aproape o mie de miliarde de dolari, întins pe o perioadă de 10 ani, plan ce ar da guvernului american posibilitatea de a descuraja creşterile excesive ale preţurilor la asigurările integrale private de sănătate, care i-au...
SUA: Reforma din domeniul sănătăţii, la mâna justiţiei Judecătorul federal al statului american Virginia, Henry Hudson, a declarat neconstituţională reforma din domeniul sănătăţii a lui Barack Obama. Decizia subminează reforma dorită de Barack Obama şi aprobată de Congres atunci când acesta avea majoritate democrată. Ultimul cuvânt îl va avea însă Curtea...
Obama în război cu dreapta religioasă Republicanii au lansat un război moral împotriva lui Barack Obama care susţine o lege prevăzută în reforma sistemului medical, potrivit căreia şcolile, spitalele şi organizaţiile caritabile vor primi fonduri pentru cumpărarea de anticoncepţionale. Ei au aprins fitilul unui limbaj incendiar, calificâ...