Cele mai citite
 


Senatul american dezbate amendamentele la reforma asigurărilor în caz de boală
joi, 25 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatul american a început - marţi - dezbaterile asupra ultimei părţi a reformei asigurărilor în caz de boală, la puţin timp după ce preşedintele Barack Obama promulgase textul care trebuie să extindă acoperirea sănătăţii pentru încă 32 de milioane de americani care nu o aveau, informează AFP.
Această ultimă parte constă într-un document de 150 de pagini conţinând un ansamblu de 'corecţii' dorite de Camera Reprezentanţilor cu scopul de a face proiectul de lege mai conform exigenţelor democraţilor din Camera inferioară.

Senatorii au aprobat cu 54 de voturi favorabile şi 40 împotrivă demararea unei perioade de 20 de ore de dezbateri în cursul cărora vor fi propuse zeci de amendamente.

Printre modificările propuse figurează anularea 'acordurilor speciale', precum cel negociat în Senat în favoarea statului american Nebraska, acesta fiind scutit - în proiectul de lege al Senatului - de plata prestaţiilor noilor beneficiari ai Medicaid /asigurarea medicală pentru defavorizaţi/ acoperite de reformă. În locul acestora, ansamblul statelor americane vor fi ajutate în procent de 100 % pentru a absorbi aceste costuri în primii ani ai reformei.

Democraţii din Cameră au inclus în acest document o reformă a împrumuturilor studenţeşti pentru a încerca să finanţeze în mod mai eficient studiile superioare, foarte oneroase în SUA.

Senatul ar urma să adopte aceste 'corecţii' cu ajutorul unei proceduri de 'reconciliere', adică cu majoritate simplă de 51 de voturi din 100 posibile. Ei utilizează această procedură pentru că au pierdut - în ianuarie, într-o alegere parţială - majoritatea de 60 de voturi care le permitea să depăşească orice obstrucţie a republicanilor.

Republicanii continuă să obstrucţioneze adoptarea reformei sănătăţii. Ei au depus marţi un proiect de lege pentru a obţine abrogarea ei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: o reformă istorică a asigurărilor medicale adoptată în Congres Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat duminică un proiect de lege a reformei sistemului de asigurări medicale, oferind o victorie legislativă majoră preşedintelui Barack Obama care urmează să promulge textul rapid.
SUA: Camera Reprezentanţilor adoptă un proiect de buget provizoriu, dar blochează fondurile pentru reforma sănătăţii Camera Reprezentanţilor a SUA, unde majoritatea este deţinută de republicani, a aprobat vineri un amendament prin care lipseşte de fonduri reforma sistemului sanitar din 2010, considerată a fi principala realizare legislativă a preşedintelui american Barack Obama, transmite EFE.
SUA: Republicanii vor să împiedice adoptarea în Senat a modificărilor dorite de Cameră la reforma sanitară Minoritatea republicană din Senatul american a promis, după votul de duminică din Camera Reprezentanţilor privind reforma asigurărilor de sănătate, că va prelungi disputa cu democraţii, încercând să împiedice aprobarea 'corecţiilor' dorite de cameră, relatează AFP.
Obama propune un proiect de reformă medicală de 1.000 de miliarde de dolari Preşedintele Barack Obama a înaintat un plan de servicii medicale în valoare de aproape o mie de miliarde de dolari, întins pe o perioadă de 10 ani, plan ce ar da guvernului american posibilitatea de a descuraja creşterile excesive ale preţurilor la asigurările integrale private de sănătate, care i-au...
SUA: Reforma sănătăţii a preşedintelui Obama, validată de Curtea Supremă Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a validat joi în întregime legea privind asigurările de sănătate a administraţiei Barack Obama, însă a făcut anumite limitări în ceea ce priveşte extinderea programului de asigurări de sănătate pentru cei mai săraci, informează AFP şi AP.
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...