Cele mai citite
 


Alba: Echipamente medicale şi agricole, achiziţionate cu sprijin financiar japonez
joi, 25 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două contracte de grant prin care Guvernul Japoniei acordă asistenţă financiară nerambursabilă, în valoare totală de aproape 140.000 de euro, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba şi Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine Alba, au fost semnate, miercuri, la Alba Iulia, de ambasadorul Natsuo Amemiya şi de reprezentanţii celor două unităţi beneficiare.
Din cele 300 de proiecte depuse la nivelul României în cadrul Programului ''Grant Assistance for Grassroots/Human Security Projects'' au fost selectate de către Guvernul Japoniei doar trei cereri de finanţare, dintre care cele două din Alba şi una din Bucureşti.

După ce a fost întâmpinat cu un ceremonial în cadrul căruia au fost trase trei salve de tun de ''Garda Cetăţii Alba Iulia'', ambasadorul Japoniei declarându-se plăcut impresionat de primirea făcută, cele două contracte de grant au fost semnate în Sala Regală a ''Traseului celor Trei Fortificaţii'', în prezenţa primarului Mircea Hava, prefectului Ştefan Bardan şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel.

''Ambasada Japoniei consideră că aceste donaţii vor contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de tratament chirurgical din Alba, precum şi a performanţelor sectorului agricol local'', a declarat Natsuo Amemiya.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba va beneficia de aproape 70.000 de euro pentru a achiziţiona echipamente chirurgicale pentru Compartimentul de Neurochirurgie, mai exact pentru dotarea cu o masă de operaţie, un microscop şi un craniotom. În judeţul Alba există un singur specialist în neurochirurgie, care are la dispoziţie echipamente mult depăşite, unele vechi de peste 30 de ani. Din acest motiv, mulţi dintre pacienţi sunt trimişi spre clinicile de specialitate din Târgu Mureş, Sibiu sau Cluj- Napoca, după cum a subliniat managerul spitalului, Doru Drăgan.

La rândul său, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine Alba va beneficia de aproape 69.500 de euro pentru achiziţionarea de echipamente agricole în vederea modernizării sectorului agricol din zonă. Cu banii oferiţi de Guvernul Japoniei se vor cumpăra un tractor şi o instalaţie de curăţat pajiştile montane.

Nu este pentru prima dată când judeţul Alba beneficiază de asistenţă financiară nerambursabilă din partea Japoniei. În 2005, a fost semnat primul astfel de contract de grant, prin care s-au oferit aproape 74.000 de euro, pentru achiziţionarea de echipament medical pentru ''Centrul de reumatologie pentru vârstnici''. Donaţia a constat în echipament de tratament şi recuperare pentru afecţiunile reumatice: fizioterapie şi kinetoterapie, aparate de ultrasunete, laserterapie, aparate de curenţi de joasă şi medie tensiune, magnoterapie.

din municipiul Alba Iulia şi localităţile învecinate.

Începând cu 1991, Japonia a acordat, la nivel guvernamental, asistenţă economică României, în cadrul ''Programului de Asistenţă Oficială pentru Dezvoltare''- ODA, în diverse domenii. Japonia a acordat asistenţă nu numai proiectelor mari, ci şi celor de tipul proiectelor de la Alba Iulia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Echipamente medicale de bază în neurochirurgie, donate de Guvernul Japoniei Compartimentul de neurochirurgie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba a fost dotat cu echipamente medicale de ultimă generaţie, în valoare de circa 70.000 de euro, asistenţă financiară nerambursabilă acordată în baza unui contract de grant de Guvernul Japoniei.
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...
Mureş: Recepţie finală a unicului proiect din ţară pe îmbunătăţirea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă Reprezentanţii judeţelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării şi Turismului şi Sănătăţii au participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la recepţia finală a primului proiect regional din ţară care a intrat în finanţare după aderarea României la Uniunea...
Peste 380 milioane de euro din fondul european Regio pentru proiecte în Regiunea Centru Cele 1.083 proiecte depuse de către autorităţi, firme şi ONG-urile din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu (Regiunea de Dezvoltare Centru) au solicitat fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional - Regio în valoare de 386,23 milioane euro, se arată într-un comunicat...
Comunicat de presă - Consiliul Judeţean Sibiu Conferinţa de presă, joi, 14 iulie 2016
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...