Cele mai citite
 


Cluj: Invitaţie la joacă din partea Asociaţiei Autism Transilvania
joi, 25 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Jocuri pentru copii şi pentru părinţi, clovni şi personaje din poveşti, pictură pe faţă şi multe premii îi aşteaptă duminică la prânz pe copii în locul de joacă de lângă Parcul central.
Manifestarea este organizată de Asociaţia Autism Transilvania, în cadrul unei campanii de informare a clujenilor despre autism.
'Toţi copiii prezenţi în parc vor putea participa la diverse jocuri şi activităţi în aer liber iar părinţilor le vom oferi şi pliante cu informaţii legate de problematica autismului. Am ales această dată ca prefaţare pentru 2 aprilie, Ziua internaţională de conştientizare a autismului' - a explicat Milena Prună, preşedintele Asociaţiei Autism Transilvania.
Asociaţia Autism Transilvania este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în 2006 de un grup de părinţi care au copii cu afecţiuni din spectrul autist. Activităţile asociaţiei includ ore de terapie cu copiii, cursuri pentru părinţi şi familie, mese rotunde cu specialiştii şi informarea populaţiei.
În prezent, potrivit statisticilor internaţionale, incidenţa tulburărilor din spectrul autist este de 1 la 170 de copii, în creştere, dar numărul persoanelor luate în evidenţă este mult mai mic.
'Diagnosticarea timpurie creşte semnificativ şansele de recuperare şi de aceea informarea părinţilor şi a viitorilor părinţi este esenţială', a subliniat Milena Prună.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua internaţională de conştientizare a autismului Ziua Internaţională de conştientizare a autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale...
Cluj: Proiect de meloterapie creat pentru copii cu afecţiuni din spectrul autist Zeci de copii din cadrul Asociaţiei Autism Trasilvania vor participa săptămânal la şedinţe gratuite de interacţiune prin muzică. Interacţiunea prin muzică în abordarea copiilor cu autism este o metodă relativ nouă pentru România, ce presupune utilizarea muzicii şi a instrumentelor muzicale pentru dezvoltarea...
Cluj: Cursuri de terapie vocală destinate profesorilor, de Ziua internaţională a Vocii Un medic clujean specializat în foniatrie susţine workshopuri pentru a-i învăţa pe logopezi metode noi de terapie vocală, prin care să prevină apariţia unor boli în rândurile acelor categorii socio-profesionale care folosesc foarte mult vocea în meseria lor.
Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului (documentar) Ziua mondială de sensibilizare faţă de autism a fost decisă de către Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007, fiind propusă de reprezentanţii statului Qatar şi sprijinită de către toate statele membre.
Cluj: Grădină senzorială în care copiii cu autism pot învăţa mai multe despre lume Asociaţia autism Transilvania (AAT) a lansat miercuri, cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a autismului, o 'grădină senzorială', dedicată copiilor care suferă de această boală.
Părinţii copiilor cu TSA pot găsi psiho-terapeuţi cu ajutorul platformei Autism Connect Prima platformă care oferă informaţii utile părinţilor copiilor cu tulburări din spectrul autist (TSA) şi îi ajută să ia legătura cu specialişti în domeniu a fost lansată, joi, la Palatul Parlamentului, în cadrul unui eveniment organizat de Asociatia Help Autism, în parteneriat cu Asociaţia de Terapie...