Cele mai citite
 


ADN-ul unui virus porcin inofensiv, detectat într-un vaccin GSK pentru copii
joi, 25 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia Europeană pentru Medicamente (AEM) a anunţat luni că laboratoarele britanice GlaxoSmithKline (GSK) au înştiinţat-o cu privire la detectarea ADN-ului provenind de la un virus gripal porcin, inofensiv pentru oameni, în vaccinurile pentru copii Rotarix, informează AFP.
AEM a precizat în comunicat că acest virus nu prezintă o ameninţare pentru sănătatea publică şi a estimat că pentru moment nu se impune nici un fel de acţiune împotriva laboratoarelor britanice. Agenţia a solicitat însă un raport complet despre această situaţie din partea GSK, urmând să se pronunţe din nou în acest caz la 25 martie.

Laboratoarele GSK au anunţat că ADN-ul descoperit provine de la circovirusul porcin de tip 1 (PCV-1), un virus inofensiv pentru om şi care poate fi contactat din carnea de porc şi din alte produse alimentare.

Rotarix este un vaccin administrat pe cale orală copiilor de cel puţin 6 săptămâni, în campanii de vaccinare pentru a-i proteja împotriva gastroenteritelor. Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aceste infecţii sunt la originea a peste 520.000 de decese anual, în special din rândul copiilor din zonele sărace ale Africii şi Asiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sprijin pentru copii născuţi din mame seropozitive GlaxoSmithKline (GSK) România sprijină cu 10.000 de euro, adică jumătate din suma necesară desfăşurării activităţii timp de un an, proiectul dedicat copiilor născuţi de mame infectate cu HIV ''Copiii preţioşi'' al Fundaţiei Baylor România.
GLAXOSMITHKLINE (GSK) CONSUMER HEALTHCARE ROMÂNIA ȘI WRIGLEY ROMÂNIA AU LANSAT CAMPANIA „ZÂMBEŞTE ROMÂNIA” GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare şi Wrigley au lansat „Zâmbeşte România”, o campanie de conştientizare şi educare în privinţa importanţei igienei orale, parte integrantă a Platformei Europene pentru o Igienă Orală mai Bună.
GLAXOSMITHKLINE (GSK) CONSUMER HEALTHCARE ROMÂNIA ȘI WRIGLEY ROMÂNIA AU LANSAT CAMPANIA „ZÂMBEŞTE ROMÂNIA” GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare şi Wrigley au lansat „Zâmbeşte România”, o campanie de conştientizare şi educare în privinţa importanţei igienei orale, parte integrantă a Platformei Europene pentru o Igienă Orală mai Bună.
Pistol (CNSCBT): Nu avem gripă porcină; cele 12 persoane care au murit - confirmate cu virus gripal sezonier Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a afirmat joi că în România nu există gripă porcină, precizând că cele 12 persoane care au murit în ultima săptămână au fost confirmate cu virus gripal sezonier.
RETROSPECTIVÃ Ebola, maladia anului 2014 Epidemia de febră hemoragică Ebola din Africa de Vest, cea mai gravă de la identificarea virusului Ebola în 1976, continuă să facă numeroase victime în statele afectate, pe fondul încercărilor de a se găsi un tratament care să pună capăt pierderii de vieţi omeneşti. Epidemia, declanşată în decembrie...
Vaccinul pneumococic conjugat al GSK a demonstrat ca reduce numarul de cazuri de pneumonie la copiii mici intr-un studiu extins, de faza III Noi date publicate astazi in PLOS Medicine confirma ca vaccinul pneumococic conjugat (PCV) al GSK, indicat copiilor, a fost eficace in prevenirea pneumoniei comunitare probabil bacteriana (B-CAP)* la sugari si copii mici.1 COMPAS (Clinical Otitis Media and Pneumonia Study) a confirmat obiectivul sau...