Cele mai citite
 


Deschiderea târgului de miei de la 'Apărătorii Patriei' amânată cu două zile
joi, 25 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgul de miei din piaţa 'Apărătorii Patriei' nu a putut fi deschis miercuri pentru că normele europene impun sacrificarea mieilor cu doar şapte zile înainte de consum, motiv pentru care deschiderea târgului a fost amânată pentru vineri.
Primarul sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că din punct de vedere organizatoric, târgul de miei putea fi deschis de marţi, dar că inspectorii sanitar-veterinari nu au emis autorizaţia de funcţionare pentru ca animalele să poată fi asomate şi comercializate.
Târgul de miei din piaţa 'Apărătorii Patriei', singurul din Capitală special amenajat pentru asomarea şi comercializarea mieilor de Paşti, urma să fie deschis miercuri dimineaţă, începând cu ora 7,30.
Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare au comunicat că autorizaţia va fi emisă vineri, 26 martie, când se va putea deschide oficial târgul şi populaţia va putea veni să achiziţioneze carnea de miel.
Târgul de miei deţine o zonă de comercializare de o suprafaţă de 1000 metri pătraţi şi are 45 de ţarcuri, fiecare având o capacitate de 20 de miei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Carnea de miel, tot mai puţin solicitată Solicitările timişenilor pentru carnea de miel scade de la an la an, cu toate acestea, în judeţ, crescătorii de oi şi capre estimează că vor fi sacrificaţi până la 40.000 de miei şi iezi pentru sărbătorile pascale, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Serviciului pentru Siguranţa Alimentelor din...
Carnea roşie ar favoriza apariţia insuficienţei renale (studiu) Un consum prea ridicat de carne roşie ar putea fi toxic pentru rinichi, potrivit concluziilor unui nou studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Singapore, menţionat de metronews.fr. Fără să meargă până la respingerea felurilor de mâncare pregătite din astfel de carne, autorii cercetării...
Primarul Piedone va inaugura lucrările la noua Piaţă Progresul, ce va avea parcare supraterană Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, va turna vineri piatra de temelie a clădirii noului complex agroalimentar ce se va realiza pe locul fostei Pieţe Progresul, informează un comunicat remis joi de administraţia locală.
Timiş: Magazinele 'de vise', ţinute la distanţă de şcoli şi campusuri universitare Timişoara, 2 dec /Agerpres/ - Autorităţile timişene au decis, joi, că magazinele care comercializează plante etno-botanice vor fi supuse unui regim de funcţionare aspru, după ce, din ianuarie până acum au ajuns în spitalele din Timişoara 157 de persoane care au suferit complicaţii în urma consumului...
Laptele şi carnea bio, mult mai bogate în Omega-3 (studiu) Laptele şi carnea bio sunt mult mai bogate în Omega-3, acizi graşi esenţiali pentru buna funcţionare a corpului uman, iar carnea bio conţine mai puţine grăsimi saturate care măresc riscul maladiilor cardiovasculare, potrivit unui studiu publicat marţi şi citat de AFP.
Mănăstireanu (ARC): Carnea roşie şi preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariţia cancerului Carnea roşie şi preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariţia unor forme de cancer decât dacă acestea sunt consumate în exces şi sunt tratate cu diverse substanţe chimice, a declarat pentru AGERPRES Vladimir Mănăstireanu, director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), organizaţie ...