Cele mai citite
 


Arad: Au fost stabilite locurile de sacrificare şi comercializare a mieilor
joi, 25 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad a aprobat locurile în care se vor putea sacrifica şi comercializa mieii de Paşte.
Măsura are drept scop, potrivit directorului DSVSA Arad, Gheorghe Ban, prevenirea apariţiei toxinfecţiilor alimentare.
El a precizat că sacrificarea mieilor se va putea face în municipiul Arad doar în incinta pieţii Obor. Au mai fost stabilite locuri de sacrificare în localităţile Hălmagiu, Şiclău, Caporal Alexa şi Mâsca, în aceasta din urmă fiind autorizate două zone.
În schimb, comercializarea cărnii de miel este permisă doar în două locuri şi anume în halele agroalimentare din Piaţa Mihai Viteazul şi din Piaţa Catedralei, ambele din municipiul Arad.
'Inspectorii DSVSA Arad vor intensifica acţiunile de control şi supraveghere sanitar-veterinară în ceea ce priveşte modul în care se produce, depozitează, transportă şi valorifică atât carnea de miel, cât şi alte produse tradiţionale de origine animală şi nonanimală, în toate pieţele şi în locurile amenajate şi autorizate', a spus dr. Gheorghe Ban.
El a anunţat că, joi, Comitetul interdisciplinar, alcătuit din reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, Direcţiei de Sănătate Publică şi Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Arad, se va întruni pentru a stabili organizarea unor echipe comune de control.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Sancţiuni contravenţionale aplicate pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad şi-a intensificat acţiunile de control pe linia respectării normelor specifice, în apropierea sărbătorilor pascale.
Tulcea: DSVSA confirmă prezenţa antraxului în Casimcea Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a reuşit marţi să izoleze bacilul antrax în analizele de laborator efectuate pe carnea sechestrată la finele săptămânii trecute dintr-o gospodărie privată din comuna Casimcea.
Tulcea: Aproximativ 10% din centrele de comercializare a peştelui, închise temporar Aproximativ 10% din centrele de comercializare a produselor piscicole din judeţul Tulcea sunt închise temporar în această perioadă din cauza lipsei peştelui, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea urmând să demareze luna viitoare o acţiune de verificare a tuturor unităţilor...
Suceava: DSVSA a încheiat campania aeriană de vaccinare antirabică a vulpilor Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a încheiat campania aeriană de vaccinare antirabică a vulpilor din fonduri de vânătoare din judeţ, iar distribuţia manuală a dozelor de imunizare în zonele împădurite limitrofe localităţilor va fi realizată de medicii veterinari...
DSVSA Bucureşti a aplicat 46 de amenzi în Piaţa Obor şi a retras de la comercializare peste 7 tone de alimente Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au aplicat 46 de amenzi în valoare de 102.100 lei şi au retras de la comercializare o cantitate de 7.137 kilograme de produse alimentare, ca urmare a neconformităţilor înregistrate în urma unor controale efectuate...
Tulcea: Furnizorii locali din programul guvernamental "Lapte şi corn", în atenţia Consiliului Judeţean Prefectura judeţului Tulcea va înainta Consiliului Judeţean (CJ) raportul întocmit de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) cu privire la neregulile constatate în anul şcolar 2015-2016 în derularea programului guvernamental 'Lapte şi corn'.