Cele mai citite
 


Premierul a solicitat Ministerului Sănătăţii să urgenteze actul normativ privind concediile medicale
joi, 25 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc i-a solicitat, miercuri, ministrului Sănătăţii să urgenteze elaborarea actului normativ privind acordarea concediilor medicale, care urmează să conţină mijloace mai eficiente de verificare a modului de acordare a acestora.
'Ştiu că domnul ministru lucrează la actul normativ. Am primit o informare chiar astăzi cu privire la AVAS, unde, în luna februarie, au fost înregistrate 116 concedii medicale. Practica aceasta, din păcate, este doar una dintre cele cu privire la utilizarea concediului medical pentru a se substitui diverselor motivaţii de altă natură', i-a spus Emil Boc secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu Cercel, în debutul şedinţei de Guvern.
Începând de luna viitoare, Ministerul Sănătăţii propune modificarea sistemului de acordare a concediilor medicale.
Proiectul de act normativ prevede măsuri în premieră, care dau posibilitatea autorităţilor să verifice dacă persoana care a solicitat concediul medical necesită, într-adevăr, îngrijiri medicale.
Angajatorii sau, după caz, Casa de Asigurări de Sănătate, pot să verifice dacă pacientul tratat în regim ambulatoriu este bolnav la domiciliu sau la reşedinţa aleasă, în orele în care nu se află la unitatea sanitară pentru tratament.
În situaţia în care beneficiarul de concediu medical nu se află la domiciliu, acesta nu va primi indemnizaţia de asigurări sociale aferente concediului medical.
Ministerul Sănătăţii estimează că aplicarea noilor prevederi va duce la reducerea cu 20% a cheltuielilor prin diminuarea numărului de certificate medicale eliberate şi la economii de aproximativ 142.304,6 mii de lei, în acest an, şi peste 189.739, 5 mii de lei, anual, în următorii patru ani, la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS propune un nou sistem de acordare a concediilor medicale Ministrul Sănătăţii a semnat vineri proiectul de ordonanţă care modifică OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, introducând un nou sistem de acordare a concediilor medicale.
Concedii medicale doar pentru cei bolnavi Ministerul Sănătăţii va modifica sistemul de acordare a concediilor medicale începând de luna viitoare, se arată într-un comunicat remis presei miercuri.
Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în MS Primul-ministru Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează Guvernul, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.
UPDATE Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în Min.Sănătăţii Primul-ministru Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează Guvernul, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.
UPDATE Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în MS Primul-ministru Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează Guvernul, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.
Premierul Emil Boc a semnat numirea medicului Andrei Georgescu în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Premierul Emil Boc a semnat miercuri numirea în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii a medicului Andrei Georgescu, precum şi revocarea din funcţie a lui Raed Arafat, a anunţat Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul şedinţei Executivului.