Cele mai citite
 


Un milion de port-bebe-uri retrase de pe piaţă în SUA şi Canada
joi, 25 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Infantino, cu sediul în California, a retras de pe piaţă peste un milion de accesorii port-bebe vândute în Statele Unite ale Americii (SUA) şi Canada, după ce Comisia americană pentru protecţia consumatorilor a descoperit cel puţin trei cazuri în care pruncii s-au asfixiat în astfel de dispozitive, relatează AFP.
Dispoziţia de retragere se referă la un milion de port-bebe-uri vândute în SUA şi 15.000 în Canada, conform unui comunicat dat publicităţii marţi de Infantino.

Este vorba despre două modele, respectiv SlingRider şi Wendy Bellissimo.

Directorul societăţii, Jack Vresics, a dat asigurări că firma sa colaborează strâns cu Comisia pentru protecţia consumatorilor (CPSC) pentru a pune dispoziţia în aplicare.

'Vom continua să fim lideri pe această piaţă şi vom colabora strâns cu CPSC în toată această perioadă în care se va derula ancheta asupra port-bebe-urilor', a mai adăugat el într-un comunicat.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său, CPSC precizează că 'trei copii au murit în 2009' în timp ce se aflau în aceste suporturi. Toate aceste trei decese s-au produs în SUA.

La 12 martie, CSPS a avertizat deja că aceste accesorii ar putea prezenta un risc de asfixiere pentru copii, în special pentru cei mai mici de patru luni.

Riscul principal provine din faptul că, la această vârstă, muşchii gâtului sugarilor nu sunt suficient de dezvoltaţi pentru a-şi mişca capul după bunul lor plac. Din acest motiv, ei riscă să fie ţinuţi cu gura şi nasul într-un mod în care nu pot respira, provocându-le asfixia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Anchetă privind o posibilă contaminare prin perfuzii, după nouă decese suspecte în spitale Oficiali din sistemul sanitar federal au anunţat declanşarea unei anchete pentru a stabili dacă perfuziile intravenoase au fost contaminate cu o bacterie, după ce nouă pacienţi bolnavi grav au murit, iar alţi zece s-au îmbolnăvit în spitale din statul Alabama după ce au fost trataţi cu soluţii comune...
Experţi în dietetică din Europa, SUA şi Australia, la prima conferinţă de profil organizată la Târgu Mureş Preşedinţii Federaţiilor Asociaţiilor de Dietetică din Europa, Statele Unite ale Americii, Australia şi Canada vor fi prezenţi, în perioada 25-29 iunie, la conferinţa 'Rolul dieteticianului în promovarea sănătăţii şi în sistemul de sănătate românesc', care va fi organizată în premieră la Târgu Mureş...
UPDATE: Numărul victimelor provocate de uraganul Sandy a ajuns la 28 în SUA şi Canada Cel puţin 27 de persoane au fost ucise în Statele Unite ale Americii şi una în Canada din cauza rafalelor de vânt violente şi a inundaţiilor puternice provocate de trecerea uraganului Sandy, conform ultimului bilanţ prezentat marţi de autorităţi, relatează AFP.
SUA: Consumul de canabis s-a dublat într-un deceniu Consumul de canabis s-a dublat în Statele Unite ale Americii într-un interval de un deceniu, în prezent trei consumatori din zece, adică 7 milioane de persoane, abuzând de acest drog sau având dezvoltată o dependenţă de el, relevă un studiu publicat miercuri în revista medicală americană JAMA Psychiatry...
SUA: Membri ai Congresului cer o anchetă asupra British American Tobacco, suspectat de corupţie în Africa de Est Aleşi din Congresul SUA au cerut Ministerului american al Justiţiei să deschidă o anchetă asupra suspiciunilor de corupţie care vizează grupul British American Tobacco (BAT) în Africa de Est, relatează vineri AFP.
Canada: 23 de decese cauzate de cheaguri de sânge la originea cărora s-ar afla anticoncepţionalele Yaz şi Yasmin (televiziune) Cel puţin 23 de femei din Canada care luau unele din cele mai răspândite anticoncepţionale au murit, în mare parte din cauza formării de cheaguri de sânge, potrivit unor documente ale Ministerului Sănătăţii, a relatat marţi postul public de televiziune CBC, preluat AFP.