Cele mai citite
 


Mureş: Angajaţii Serviciului de Ambulanţă au primit doar 75% din salariu
joi, 25 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 350 de angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mureş au primit numai 75% din drepturile salariale pe luna februarie, ca urmare a epuizării fondurilor alocate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru primul trimestru.
''Bugetul s-a terminat, pentru februarie am dat avans 75% din salariu, restul după 1 aprilie, când vine regularizarea de la CJAS, trebuie să primim sume suplimentare. Sper pot acorda şi 50% din premiul anual (al treisprezecelea salariu -n.r.)', a declarat, miercuri, Ioan Ivanici, şeful SJA Mureş.
Directorul executiv al CJAS Mureş, dr. Radu Crişan, a arătat, la rândul său, că în primul trimestru din acest an, ca urmare a aprobării cu întârziere a Legii bugetului de stat, s-a semnat contractul cu toţi furnizorii de servicii medicale, inclusiv cu SJA Mureş, pe un sfert din bugetul anului trecut.
''Începând cu data de 1 aprilie, vom semna noi contracte. Deci, în momentul de faţă, ei au 1/4 din bugetul anului trecut. Serviciul de Ambulanţă Mureş are numeroase servicii. Întotdeauna ne-au raportat servicii mult peste contract, dar contractul pe care-l avem este limitat de bugetul pe care-l avem. Prin urmare, ei primesc contravaloarea serviciilor pe care le avem contractate, iar managerul este cel care va stabili priorităţile, va trebui să-şi achite toate datoriile faţă de personal, faţă de materialele pe care le foloseşte şi diferite probleme pe care le are de rezolvat cu ambulanţele - service şi altele'', a arătat Crişan.
Acesta a spus că atât SJA, cât şi alte unităţi sanitare solicită lunar suplimentarea fondurilor, dar că acest lucru nu este posibil în condiţiile bugetului actul.
''Ei trebuie să se încadreze în acest buget, noi le plătim servicii cât avem în contract. Dacă fac servicii peste, e responsabilitatea exclusivă a managerului de a face servicii peste contract. Ele pot fi programate, dacă nu sunt urgenţe medicale ale spitalelor, sau, dacă pacientul refuză programarea, sub semnătura lui, se plăteşte valoarea integral. Noi nu primim servicii decât în limita valorii de contract'', a susţinut Radu Crişan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Gorj: CJAS a repartizat peste 10 milioane de lei spitalelor din judeţ Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a distribuit unităţilor spitaliceşti şi laboratoarelor de analize din judeţ, medicilor de familie şi Serviciului de Ambulanţă aproximativ 12.400.000 lei, bani primiţi la ultima rectificare de buget.
Bacău: Aproape 40% dintre dosarele depuse de furnizorii de servicii medicale, invalidate de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bacău a invalidat, din diferite motive, până miercuri, aproape 40% dintre dosarele depuse de furnizorii de servicii medicale pentru încheierea contractelor pentru anul 2012.
Mureş: DSU, CNCD şi SJA, câştig în procesul de discriminare în utilizarea girofarului intentat de o ambulanţă privată Curtea de Apel Târgu Mureş a respins acţiunea formulată de serviciul privat de ambulanţă Samaritanus împotriva unei decizii a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care a stabilit că această firmă nu este discriminată atunci când nu poate folosi girofarul pentru intervenţia la...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Suceava: CJAS a semnat acte adiţionale la contractele cu furnizorii de servicii medicale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a încheiat pentru luna aprilie acte adiţionale la contractele de furnizare de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale cu furnizorii care se aflau în contract cu instituţia, în baza adresei CNAS ce are în vedere prevederile Contractului...