Cele mai citite
 


Ambulanţele chemate în capitala bulgară întârzie în 94% din cazuri
joi, 25 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambulanţele chemate în capitala bulgară Sofia întârzie în 94 la sută din cazuri, se afirmă într-un raport al Oficiului Naţional de Audit. Oficiul a studiat 14.500 cazuri din anul 2008 în care au fost solicitate ambulanţe.
Normele europene prevăd ca o ambulanţă să ajungă la faţa locului în 8-10 minute. În Bulgaria se consideră normal ca ambulanţa să ajungă în 20 de minute. Cele mai mari probleme sunt înregistrate în oraşele Sofia şi Plevna. Majoritatea întârzierilor de ambulanţe sunt cauzate de ambuteiaje, drumurile proaste, adrese greşite şi de probleme cu funcţionarea numărului de urgenţă 112.

Experţii care au redactat raportul consideră că este necesar să fie stabilite de urgenţă o serie de reguli clare pentru coordonarea şi monitorizarea acordării asistenţei medicale de urgenţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conducerea SABIF analizează modul în care ambulanţa a ajuns la Gyuri Pascu pentru urgenţa de cod roşu Conducerea Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov (SABIF) a decis să analizeze modul în care echipajul său a ajuns la caz, atunci când a fost alertat pentru Ioan Gyuri Pascu, pentru a doua oară, în condiţiile în care s-a constatat că deplasarea a fost peste timpul mediu de răspuns la...
(Corespondenţă) România oferă Bulgariei o reţetă pentru ambulanţe cu adevărat rapide (presă) Sofia, 5 dec - Corespondentul AGERPRES, Ivan Radev, transmite: Vizita secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii din România, dr. Raed Arafat, care a prezentat la Sofia sistemul SMURD, este unul dintre principalele subiecte pentru presa bulgară de joi.
S.O.S. de la Managerul Serviciului de Ambulanţă:Judeţul Sibiu are nevoie de încă trei ambulanţe pentru Cod Roşu Judeţul Sibiu mai are nevoie de trei ambulanţe C2 care să facă faţă în cazul unui Cod Roşu, în prezent având doar două, una la SMURD, iar cealaltă la Ambulanţă. La Serviciul de Ambulanţă mai este nevoie de 28 de oameni şi înnoirea a 80 la sută din maşini, care ar trebui casate, a declarat marţi, într-o...
Tudorache(MAI): Transportul pacienţilor din Bucureşti cu ambulanţe în străinătate, determinat de o urgenţă medicală foarte bine definită Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a declarat vineri pentru AGERPRES că, potrivit datelor pe care le-a primit din Bucureşti, pacienţii transportaţi cu ambulanţele serviciului public în străinătate aveau o urgenţă medicală "foarte bine definită".
Vaslui: Ambulanţe neutilizate la IJSU din cauza lipsei banilor pentru asigurările CASCO şi RCA Conducerea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă 'Podul Înalt' (IJSU) Vaslui a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în luna octombrie instituţia a primit trei ambulanţe tip B2 şi o ambulanţă tip C, prin Programul Operaţional Regional, autospeciale care nu sunt în acest...
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.