Cele mai citite
 


Suceava: Deficit mare de medici şi asistente în judeţ
joi, 25 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din judeţul Suceava se confruntă cu un deficit mare de personal şi din acest motiv DSP Suceava a transmis Ministerului Sănătăţii lista cu posturile de medici, absolut necesare în spitalele din judeţ.
Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, a declarat, miercuri, că solicitarea s-a făcut în baza anunţului ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, prin care promitea demersuri pentru deblocarea mai multor posturi de medici în spitalele din ţară.
Lista transmisă de DSP Suceava cuprinde 15 posturi vacante la Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, Spitalul Municipal şi cel de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, Spitalul de Neuropsihiatrie Siret, Spitalul Municipal Vatra Dornei.
Specializările solicitate sunt cele de medici de urgenţă, ATI, medici psihiatri şi medici de laborator.
Popescu a precizat că mai este nevoie de personal mediu-sanitar, respectiv 48 de asistenţi, şi de personal auxiliar - 43 de cadre.
Timp de două zile, la sfârşitul săptămânii trecute, angajatori din toată lumea au încercat să atragă cât mai mulţi medici români cu salarii de până la zece ori mai mari decât în România.
Cele mai multe oferte la târgul de cariere medicale au fost din Marea Britanie, Germania sau Ţările Scandinave. Cei mai mulţi medici români ar urma să lucreze în spitalele publice din alte state. Ofertele includ cursuri de învăţare a limbii străine, atât pentru medic, cât şi pentru familia acestuia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Spitalul judeţean scoate la concurs posturi de asistenţi medicali şi medici Suceava, 19 oct /Agerpres/ - Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava scoate la concurs opt posturi vacante de asistenţi medicali.
Suceava: Numărul cazurilor de meningită acută virală a ajuns la 145 În ultimele 24 de ore, în Spitalul de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava s-au internat şapte persoane cu diagnosticul de meningită acută virală, numărul cazurilor de îmbolnăviri ajungând astfel la 145, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: DSP solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de lapte praf destinat sugarilor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii (MS) suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor care nu beneficiază de lapte matern, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei sucevene, Adrian Popescu.
Suceava: Alţi 18 copii internaţi cu meningită acută virală Un număr de 18 copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 16 ani, a fost internat, în ultima săptămână, în Spitalul de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, cu diagnosticul meningită acută virală, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Fetiţă de 11 ani, bolnavă de rujeolă, a murit în spital din cauza complicaţiilor Eleva unei şcoli din localitatea suceveană Brodina, diagnosticată cu rujeolă, a murit la Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, iar alţi cinci copii cu aceeaşi boală sunt internaţi, toţi provenind de la şcoala din localitatea Brodina de Sus, a declarat presei, miercuri, şeful Direcţiei...
Suceava: Trei cazuri de gripă confirmate în judeţ Un număr de 28 de suceveni s-au îmbolnăvit de gripă, în ultima săptămână, 12 cazuri fiind internate în Secţia de boli infecţioase a Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu. Pacienţii au vârste cuprinse între 5 ani...