Cele mai citite
 


Lucian Duţă: Compensarea medicamentelor pe grupe terapeutice, de la 1 iulie
joi, 25 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a anunţat că medicamentele vor fi compensate pe grupe terapeutice începând de la 1 iulie.
El a explicat că a avut o discuţie la Guvern şi că resursele necesare pentru deblocarea sistemului medical vor fi disponibile din luna iulie.
'Nu e vorba că nu sunt bani, ci că nu este o prevedere bugetară', a spus preşedintele CNAS.
El a subliniat că măsurile luate vor permite o reformă adevărată a sistemului.
'Dacă nu se vor aplica (n.r. măsurile), sistemul poate intra în derapaj. Costurile la medicamente au crescut de 300 de milioane de euro de la an la an. De aceea trebuie să se introducă aceste măsuri care însă trebuie susţinute de către corpul medical şi de medicii de familie', a spus Lucian Duţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CNAS: Guvernul a introdus un medicament pentru boli rare pe lista de compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că pe lista medicamentelor compensate şi gratuite adoptată marţi de Guvern se află şi o moleculă pentru boli rare.
Preşedintele CNAS crede că medicii de familie vor relua, de joi, eliberarea reţetelor compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duţă, şi-a exprimat speranţa că medicii de familie ar putea să reia, începând de joi, prescrierea de reţete compensate şi gratuite.
Preşedintele CNAS: Nu voi lua în considerare dosarele de hepatită făcute în laboratoarele din afara listei Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că nu va aproba spre decontare dosarele pacienţilor cu hepatită ale căror testări sunt făcute în alt laborator decât cele 50 anunţate oficial.
Preşedintele CNAS susţine că de la 1 octombrie coplata nu se va aplica şi bolnavilor cronic Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat miercuri că bolnavii cronic nu vor trebui să plătească în plus, de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate.
Buşoi (CNAS): Pensionarii cu venituri mici nu trebuie să ia adeverinţe de la ANAF pentru compensate Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, le-a transmis medicilor de familie să nu le mai ceară pensionarilor cu venituri de până în 700 de lei adeverinţă de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) în vederea eliberării reţetelor compensate.
UPDATE Preşedintele CNAS a demisionat Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a demisionat, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CNAS Mihaela Tănase.