Cele mai citite
 


Comercializarea produselor tradiţionale pentru Paşte, sub supravegherea ANSVSA
joi, 25 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) vor verifica, în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale, modul în care sunt respectate condiţiile de siguranţa alimentară din toate pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, transport, comercializare şi de alimentaţie publică şi vor întreprinde acţiuni de control pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor, se arată într-un comunicat ANSVSA.
Totodată, ANSVSA recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din spaţii sau unităţi autorizate sanitar veterinar, ceea ce înseamnă că atât carnea cât şi alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică.
Referitor la condiţiile pentru comercializarea mieilor, a cărnii provenite de la aceştia şi a altor produse de origine animală sau non-animală, ANSVSA precizează că vor fi admise pentru sacrificare, în vederea consumului public, numai animalele sănătoase, pentru care există certificat de sănătate emis de către medicul veterinar.
De asemenea, comercializarea mieilor va fi permisă în pieţele agroalimentare sau alte locuri amenajate şi autorizate, numai dacă sunt însoţeiţi de documentele oficiale prevăzute de legislaţia veterinară.
Valorificarea ouălor provenite din gospodăriile populaţiei se va putea face în unităţi supuse controlului sanitar veterinar, numai după examinarea de către personalul specializat.
Produsele din lapte pot fi valorificate de către producătorii agricoli şi crescătorii de animale, în spaţii autorizate sanitar veterinar, dacă aceştia deţin document de înregistrare sanitară veterinară pentru vânzare directă sau vânzare cu amănuntul, certificat de producător eliberat de primăria din localitate vizat de asociaţia profesională sau medicul veterinar zonal, fişa de sănătate a animalelor vizată de medicul veterinar. De asemenea este necesar carnetul de sănătate al producătorului cu viza medicului uman.
Consumatorul trebuie să fie informat cu privire la identitatea producătorului, sortimentul de produs, data obţinerii, toate acestea fiind înscrise pe o etichetă ataşată pe ambalaj? cutia de plastic sau putina pentru brânzeturi.
Comercializarea brânzeturilor către consumatori trebuie să se facă în ambalaje de unică folosinţă (pungi din plastic sau hârtie cerată de uz alimentar).
ANSVSA avertizează că este interzisă atât depozitarea cât şi expunerea ouălor în vederea comercializării, în aceleaşi locuri cu cele destinate cărnii, produselor din carne sau lapte şi a altor produse alimentare nepreambalate, precum şi în spaţii unde temperatura depăşeşte 14 grade.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANSVSA va demara luni un Plan naţional de control pentru depistarea E-coli în carne şi lapte Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat duminică că va demara un Plan Naţional de Control, în data de 16 mai, pentru a determina prevalenţa Escherichia Coli (E.coli) verotoxigenă în produse alimentare de origine animală.
ANSVSA demarează acţiunile specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale Autoritatea Naţională Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că a dispus demararea acţiunilor specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, potrivit...
Inspectorii ANSVSA au controlat 456 de unităţi de alimentaţie publică şi au dat amenzi în valoare de 283.960 lei Inspectorii sanitari veterinari au sancţionat cu 147 de amenzi, în valoare de 283.960 de lei, şi cu 86 de avertismente mai multe unităţi de alimentaţie publică şi de comercializare a alimentelor care nu respectau condiţiile de igienă şi de funcţionare, în urma controalelor efectuate în perioada 26 noiembrie...
ANSVSA: Prezenţa E-coli în lapte crud şi carne de oaie; trei probe au fost pozitive din 94 analizate Trei probe dintr-un număr de 94 prelevate şi analizate de inspectorii sanitari veterinari, în ultimele două săptămâni, au fost pozitive în ceea ce priveşte prezenţa bacteriei E-coli, una fiind recoltată din lapte crud provenit de la o fermă de creştere a bovinelor din judeţul Alba, iar două de pe suprafaţa...
Amenzi de 36.000 de lei pentru operatorii bucureşteni din domeniul alimentar, în decembrie Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti (DSVSA) au aplicat, în luna decembrie, 25 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 35.950 lei, dar şi un număr de 53 avertismente pentru operatorii din domeniul alimentar de pe raza Capitalei, fiind dispusă şi...
ANSVSA: 12 probe din 4.137 analizate în 2011 au fost neconforme în privinţa conţinutului de E-uri Doar 12 din cele 4.137 de probe analizate, în cursul anului 2011, la nivelul întregii ţări, pe produse alimentare au prezentat depăşiri ale limitelor maxime admise la anumiţi aditivi alimentari (E-uri) precum şi neconformităţi privind etichetarea, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară...