Cele mai citite
 


Fotbal - CM 2010: Sony va participa la o campanie anti-SIDA în Africa
vineri, 26 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Firma japoneză de aparatură electronică pentru marele public Sony va participa la o campanie de sensibilizare cu privire la virusul SIDA, sub egida ONU pentru Mondialul 2010 din Africa de Sud, instalând ecrane gigantice în 12 oraşe din Camerun şi Ghana.
În aceste 2 ţări, calificate pentru Cupa Mondială de fotbal, vor fi difuzate mesaje pe aceste ecrane între meciuri, ce vor putea fi urmărite, pe fiecare, de circa 13.000 de spectatori.

În timpul meciurilor vor fi prezentate teste de depistare a SIDA. Organizatorii contează pe circa 1.800 de persoane care se vor supune acestor teste. Campania este organizată de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), la care sunt asociate Sony şi Agenţia japoneză de cooperare internaţională (JICA).

Africa sub-sahariană este regiunea cea mai atinsă de virusul SIDA din lume, cu aproximativ 22 milioane de persoane infectate dintr-un total de 33,4 milioane în întreaga lume, potrivit datelor furnizate de PNUD.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Swaziland lansează o campanie de circumcizie masivă împotriva SIDA Statul Swaziland, unde un adult din patru este purtător al virusului SIDA, a lansat luni o campanie de circumcizie masivă ce vizează reducerea cazurilor noi de contaminare în micul regat din Africa australă, relatează AFP.
Cluj: Campanie de sănătate sexuală şi luptă anti-SIDA, derulată de OSM Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) din Cluj-Napoca începe luni, 6 decembrie, o campanie de promovare a sănătăţii sexuale şi luptei anti-SIDA, intitulată ''3S'', informează joi OSM.
Africa de Sud va interzice publicitatea pentru alcool Africa de Sud va interzice publicitatea pentru băuturile alcoolice, problema fiind nu 'dacă va face acest lucru, ci când anume', a declarat marţi ministrul sud-african Aaron Motsoaledi, în deschiderea la Cape Town a unei conferinţe asupra violenţei sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, relatează...
SIDA: Un antibiotic administrat preventiv reduce mortalitatea în Africa Administrarea preventivă a unui antibiotic, prescris frecvent şi ieftin, reduce considerabil mortalitatea în rândul pacienţilor africani, al căror sistem imunitar este deja slăbit de virusul SIDA, arată un studiu publicat luni, menţionat de agenţia Belga.
Fotbal: Jucătorii Stelei vor juca în ghete cu şireturi de culoare roşie Toţi fotbaliştii echipei Steaua Bucureşti vor juca joi în ghete cu şireturi de culoare roşie, în partida cu FC Twente Enschede, din grupele Europa League.
O nouă terapie anti-SIDA, prezentată de o fundaţie argentiniană O nouă terapie contra SIDA, alternativă la tratamentele aplicate în prezent, a fost prezentată, vineri, în cadrul Congresului european de luptă împotriva SIDA care se desfăşoară la Bruxelles, de Fundaţia Huesped din Argentina, transmite EFE.