Cele mai citite
 


China se confruntă cu o epidemie de diabet (studiu)
vineri, 26 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
China se confruntă în prezent cu o epidemie de diabet, favorizată de nivelul ridicat de obezitate şi de îmbătrânirea populaţiei, potrivit unui studiu apărut în revista 'New England of Medicine' de joi, transmite AFP.
Prestigioasa revistă americană arată că 92,4 milioane de adulţi chinezi suferă de diabet, adică aproape 10% din populaţie. 'Rezultatele noastre relevă faptul că diabetul a atins proporţiile unei epidemii în rândurile populaţiei adulte din China', adaugă revista, care subliniază în plus că multe cazuri rămând nedepistate.

'Ţinând seama de populaţia sa numerosă, China ar putea suferi mai mult decât oricare altă ţară de probleme legate de diabet', avertizează autorii studiului, potrivit cărora 148,2 milioane de persoane sunt considerate pre-diabetice sau prezintă primele simptome ale bolii.

'Îmbătrânirea populaţiei, urbanizarea, schimbările în alimentaţie şi o activitate fizică tot mai scăzută, având ca rezultat creşterea incidenţei obezităţii, au contribuit probabil la această mărire rapidă a numărului diabeticilor', se arată în studiul desfăşurat pe un eşantion de 46.000 adulţi de peste 20 de ani din 14 provincii şi oraşe.

Conform studiului, de diabet suferă 9,7% din populaţia Chinei, dintre care 50 de milioane sunt bărbaţi şi 42 de milioane, femei. Pre-diabeticii reprezintă 15,5% din populaţie (76 milioane bărbaţi şi 72 milioane de femei).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...
Diabetul accelerează îmbătrânirea cerebrală (studiu) Persoanele de vârstă medie diagnosticate cu diabet riscă să sufere de probleme cognitive în următorii 20 de ani, comparativ cu persoanele a căror glicemie este în limite normale, conform unui studiu publicat luni citat de AFP.
'Epidemie' globală de diabet Alimentaţia şi stilul de viaţă joacă un rol esenţial în evitarea maladiilor cronice degenerative precum diabetul de tip 2, numit şi insulino-dependent, care survine mai ales la vârsta adultă. Se estimează că în 2025, răspândirea acestui tip de diabet se va dubla comparativ cu 10 ani în urmă, informează...
Şi sarea, nu numai zahărul, joacă un rol în diabet (studiu) Şi sarea - nu numai zahărul - joacă un rol în diabet, potrivit unor cercetători francezi care au ajuns la această concluzie ocupându-se de chirurgia obezităţii, relatează AFP.
Urşii ne oferă o lecţie despre cum pot fi ţinute sub control diabetul şi obezitatea (studiu) Capacitatea unui urs grizzly de a face faţă obezităţii şi diabetului în timpul hibernării ar putea ajuta la tratarea acestor probleme de sănătate la oameni, potrivit unor cercetări recente ale unor oameni de ştiinţă americani, scrie Huffington Post în ediţia electronică.
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.