Cele mai citite
 


Galaţi: Bani insuficienţi pentru medicamente compensate şi gratuite
vineri, 26 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetul pe anul 2010 acoperă consumul de medicamente compensate şi gratuite doar până în luna aprilie a anunţat, joi, preşedintele Casei Judeţene de Sănătate Galaţi, Olimpia Buzia, precizând că numai în primele două luni ale anului s-a consumat aproape 50 la sută din bugetul alocat pe acest an.
?
La nivelul judeţului Galaţi, fondurile pentru medicamente sunt foarte mici anul acesta. Bugetul aprobat pentru subcapitolul 'Medicamente cu şi fără contribuţie personală' pentru anul 2010 este de 28.902 mii lei, în condiţiile în care consumul de medicamente al lunii ianuarie a fost în valoare de 7.016,75 mii lei, iar în luna februarie de 6.392,27 mii lei.

Practic, consumul lunii ianuarie şi februarie reprezintă? 46,39% din bugetul alocat pe anul 2010.

'În momentul?actual bugetul alocat acoperă consumul de medicamente numai până în luna aprilie 2010. Noi am făcut deja solicitări către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru suplimentarea fondurilor. Nu este însă cazul ca bolnavii să intre în panică, mai ales că se doreşte introducerea sistemului clow-back, o taxă pe care să o plătească producătorii de medicamente, apoi vorbim de acel sistem de coplată, şi mai aşteptăm şi aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Contractului Cadru pe 2010', a declarat Olimpia Buzia.

Preşedintele Casei Judeţene de Sănătate Galaţi a recunoscut că dacă nu se va suplimenta bugetul, ar putea apărea o discontinuitate în ceea ce priveşte eliberarea de medicamente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
CNAS a făcut demersurile necesare punerii în executare a sentinţei privind cei 7 pacienţi bolnavi de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a întreprins demersurile necesare pentru punerea în executare a sentinţei pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti cu privire la acordarea celor şapte pacienţi bolnavi de cancer a unor tratamente în regim de compensare 100% care nu sunt cuprinse în lista de medicamente...
CNAS: 51 de molecule pot beneficia de includere condiţionată în lista de medicamente compensate şi gratuite Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a emis deciziile pentru 51 de molecule care pot beneficia de includere condiţionată în lista de medicamente compensate şi gratuite, dintre care şi molecule pentru tratamentul fără interferon al hepatitelor virale, cronice şi ciroze hepatice...
Braşov: Tratamente gratuite de radioterapie pentru bolnavii de cancer la Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov, 19 iun /Agerpres/- Tratamentele de radioterapie pentru pacienţii oncologici sunt gratuite au declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, precizând că, de la 1 iunie, Casa de Asigurări de Sănătate a alocat fondurile necesare...
Curtea de Apel Bucureşti obligă CNAS să ofere gratuit medicamente unor bolnavi de cancer Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis miercuri ca Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) să ofere gratuit medicamente noi către şapte bolnavi de cancer.
Suceava: Farmaciile din judeţ au primit bani pentru medicamente compensate Fondul pentru medicamente gratuite şi compensate al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a fost suplimentat.