Cele mai citite
 


Statinele scad prevalenţa FiA la pacienţii cu sindrom coronarian acut
marţi, 18 septembrie 2007   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Pacienţii care au prezentat un sindrom coronarian acut au o probabilitate mai mică de a dezvoltare o fibrilaţie atrială (FiA) dacă au fost trataţi cu statine, susţin rezultatele unui nou studiu. Dr. Maliha Zahid de la Universitatea din Pittsburgh a examinat împreună cu colaboratorii săi dosarele medicale ale pacienţilor internaţi în Veterans Administration Hospital din Pittsburgh cu suspiciunea unui sindrom coronarian acut în perioada 2001 – 2006. În cohorta de studiu au fost incluşi 1526 de pacienţi, dintre aceştia la 138 s-a instalat ulterior fibrilaţia atrială iar 601 au urmat tratament cu statine.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Statine anticolesterol: beneficiile sunt mai însemnate decât efectele nedorite (studiu) Beneficiile statinelor au fost subestimate iar efectele nedorite ale acestor medicamente anticolesterol au fost exagerate, semnalează în revista The Lancet un studiu ce ar putea contribui la aplanarea polemicii care i-a determinat pe unii pacienţi să oprească tratamentul cu aceste medicamente prescrise...
Decesul partenerului de viaţă poate provoca tulburări de ritm cardiac (studiu) Riscul unor tulburări de ritm cardiac, îndeosebi de fibrilaţie atrială, creşte după decesul partenerului de viaţă, arată un studiu realizat recent de cercetători danezi şi preluat de pourquoidocteur.fr.
Statinele, un beneficiu pe termen lung în privinţa riscului cardiovascular (studiu) Potrivit unui studiu realizat recent, statinele, medicamente împotriva colesterolului, ar continua să scadă riscul de accidente cardiovasculare chiar şi după încetarea tratamentului, scrie maxisciences.com.
Peste 40% din populatia globala sufera de fibrilatie atriala – principala cauza de accident vascular Tratamentul medicamentos pe viata al fibrilatiei atriale poate fi de acum inlocuit!
Medicamentele anticolesterol diminuează, se pare, şi depresiile Statinele, medicamente destinate scăderii colesterolului, au, se pare, şi alte efecte benefice. Un nou studiu publicat la 21 februarie în The Journal of Clinical Psychiatry arată că ele ar reduce şi riscul de depresie, scrie Le Figaro în ediţia de marţi.
VIRUSUL ZIKA Un nou studiu respinge posibilitatea ca virusul să ajungă la făt prin placentă Un nou studiu publicat marţi de revista Cell Host&Microbe respinge posibilitatea ca virusul Zika să ajungă la fătul în dezvoltare prin celulele externe ale placentei, sau trofoblast, una din principalele ipoteze avute până acum în vedere, relatează EFE.