Cele mai citite
 


Măsuri pentru protecţia copiilor cu părinţi ce lucrează în străinătate
joi, 5 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 5 mar /Agerpres/ - Asociaţia Alternative Sociale şi Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului au elaborat primul pachet de resurse pentru protecţia copilului cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, în cadrul proiectului "Colaborare transfrontalieră interinstituţională pentru protecţia drepturilor copiilor singuri acasă".

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin programul de vecinătate România-Republica Moldova 2004-2006 şi se desfăşoară în perioada septembrie 2008 - octombrie 2009.

Acest pachet include un manual pentru profesionişti, un ghid al părintelui care doreşte să plece în străinătate şi un pliant informativ pentru copiii acestora. Profesioniştii care lucrează cu copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate vor avea un manual de lucru ce include instrumente practice, modele de intervenţie şi exemple de bune practici.
Părinţii care doresc să plece la muncă în străinătate vor avea un ghid al cărui scop este conştientizarea acestora cu privire la situaţia copilului rămas acasă. Pregătirea copilului pentru plecarea părintelui, adaptarea copilului după această plecare, consecinţele lipsei părinţilor asupra copiilor şi identificarea instituţiilor resurse sunt lucruri importante pe care orice părinte trebuie să le cunoască înainte de a lua decizia de a pleca la muncă în străinătate, dar şi pentru a asigura protecţia copilului pe perioada absenţei sale.
Pachetul va fi distribuit în judeţele Iaşi, Vaslui şi Botoşani, în România, şi în raioanele Călăraşi, Teleneşti şi Făleşti din Republica Moldova. Materialele pot fi descărcate de pe site-ul www.singuracasa.ro. AGERPRES/(Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.