Cele mai citite
 


Bănicioiu: PSD nu susţine introducerea coplăţii în sistemul sanitar
vineri, 26 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Partidul Social Democrat nu va susţine introducerea unui nou impozit - coplata în sistemul sanitar - măsură care 'demonstrează falimentul cotei unice', a declarat, joi, deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu, liderul tinerilor social-democraţi.
Potrivit acestuia, o astfel de măsură, pe care Guvernul Boc doreşte să o pună în aplicare, 'nu este bine-venită şi nu va funcţiona'. El a adăugat că, singura consecinţă a acestei măsuri, va fi aceea că românii nu vor mai merge la medic.
'Nu vor mai fi controale la şase luni, aşa cum recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi, practic, se va elimina partea de prevenţie. Ţin să-i aduc aminte ministrului Sănătăţii, Cseke Atilla, că principalul obiectiv al domniei sale ar trebui să fie prevenirea, şi este şi mai ieftin decât tratarea anumitor boli', a spus Bănicioiu. El a adăugat că premierul Emil Boc afirma, mai demult, că nu va exista o astfel de impozitare în domeniul sanitar, iar acum 'o remarcă drept o sursă de finanţare a sistemului sanitar'.
Deputatul PSD a subliniat că social-democraţii au fost consecvenţi în privinţa neintroducerii coplăţii, propunere făcută de fostul ministru al Sănătăţii, social-democratul Ion Bazac, respinsă ulterior în cadrul discuţiilor purtate în interiorul Guvernului anterior.
Ca o nouă sursă de finanţare a sistemului, Bănicoiu spune că actualul Guvern ar trebui 'să oblige' companiile farmaceutice, care se declară reprezentanţe, şi care 'ocolesc plata cotei unice de 16%', să îşi înscrie sediul în România, fiind astfel obligate să plătească acest impozit.
Liderul tineretului social-democrat a reamintit, în context, că a depus o iniţiativă legislativă la Camera Deputaţilor care prevede modificarea Legii 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, şi care are ca principal scop multiplicarea numărului de salvări disponibile pentru intervenţii în cazuri de urgenţă.
El a explicat că, în anul 2008, la nivel naţional erau înregistrate un număr de 2.578 de ambulanţe disponibile pentru 11.567 de medici.
Bănicioiu a mai vorbit despre 'politizarea sistemului actual de sănătate pe care o practică PD-L', încurajând în acest sens pe cei care identifică abuzuri ale actualei guvernări să trimită sesizări la adresa de e-mail - codepartamente@psd.ro.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputaţii au respins moţiunea simplă a opoziţiei privind sănătatea (sinteză) Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.
PSD susţine introducerea coplăţii, însă invocă necesitatea unor soluţii compensatorii şi alternative Partidul Social Democrat susţine introducerea coplăţii în sistemul public de sănătate ca principiu de îmbunătăţire a relaţiilor dintre medic şi pacient, însă invocă necesitatea elaborării de către Guvern a unui set de soluţii compensatorii, a declarat joi fostul consilier în Ministerul Sănătăţii Alexandru...
PSD: Deciziile de desfiinţare şi comasare a spitalelor - o măsură care aruncă definitiv în haos sistemul sanitar Partidul Social Democrat dezaprobă deciziile 'arbitare şi incorecte' ale Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Departamentul de Sănătate al PSD.
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 Bucureşti, 24 dec /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 - grupaj II Bucureşti, 3 ian /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
PSD: Lobby-ul multinaţionalelor de medicamente a ajuns pe masa prim-ministrului Partidul Social Democrat a solicitat, vineri, explicaţii publice din partea prim-ministrului cu privire la ordonanţa de urgenţă emisă în urmă cu două zile prin care preţurile la medicamente nu se mai decid prin ordin al ministrului Sănătăţii, ci prin hotărâre de guvern.