Cele mai citite
 


O nouă terapie pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice
vineri, 26 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O nouă terapie pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice a fost aprobată de Comisia Europeană.
Sanofi-aventis şi Bristol-Myers Squibb au anunţat aprobarea în Europa de către CE a DuoPlavin?/ DuoCover? (clopidogrel 75?mg şi acid acetilsalicilic 100?mg sau 75?mg), un comprimat care asociază două antiagregante plachetare.
Noua terapie este indicată pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice la pacienţi adulţi aflaţi deja în tratament cu clopidogrel şi acid acetilsalicilic (AAS).
Acesta este un medicament combinat în doză fixă, pentru continuarea tratamentului în caz de sindrom coronarian acut fără angor instabil sau infarct miocardic fără undă Q, incluzând pacienţii care au suferit o angioplastie coronariană cu implantarea unui stent, precum şi pentru continuarea tratamentului în caz de infarct miocardic acut cu supradenivelare de segment ST la pacienţi trataţi medical, eligibili pentru un tratament trombolitic.
Terapia este contraindicată la cei cu hipersensibilitate la clopidogrel, la salicilaţi sau la oricare dintre excipienţi, precum şi la cei cu insuficienţă hepatică severă, leziune hemoragică evolutivă, ulcer gastro-duodenal sau gastrită erozivă şi insuficienţă renală severă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă terapie pentru insuficienţa cardiacă cronică, prezentată la Sinaia Bucureşti, 8 oct /Agerpres/ - Rezultatele celui mai mare studiu din ultimul deceniu privind insuficienţa cardiacă SHIFT a fost prezentat, vineri, în cadrul Congresului Naţional de Cardiologie de la Sinaia.
O nouă terapie pentru poliartrita reumatoidă Poliartrita reumatoidă în România se apreciază că afectează 1% din populaţie, dar ea este subdiagnosticată, a subliniat prof. dr. Ruxandra Ionescu, preşedinta Societăţii Naţionale de Reumatologie, cu prilejul lansării unei noi alternative terapeutice.
O nouă terapie pentru ameliorarea simptomelor rinitei alergice şi ale urticariei O nouă terapie a fost lansată în România pentru ameliorarea simptomelor asociate cu rinita alergică sau cu urticaria, două afecţiuni foarte răspândite la nivelul populaţiei.
O nouă terapie generică pentru schizofrenie Un procent din populaţia planetei dezvoltă simptome de schizofrenie în cursul vieţii, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri de Terapia Ranbaxy.
Acord de licenţă exclusivă pentru o nouă terapie în diabet Bucureşti, 12 apr /Agerpres/ - Sanofi-Aventis şi CureDM au semnat un acord de licenţă exclusivă, la nivel mondial, pentru o terapie inovatoare, regenerativă în diabet.
O nouă terapie împotriva gripei O ultimă inovaţie care ajută în prevenirea declanşării gripelor de sezon şi a gripei A/H1N1, a fost lansată luni şi constă în aplicarea unei pelicule, cu un spray nazal, care acţionează creând o barieră antivirală la nivelul mucoasei nazale, ajutând la prevenirea pătrunderii agenţilor patogeni în organism...