Cele mai citite
 


Cluj: Andreea Marin Bănică şi-a lansat volumul ''Preţuieşte Viaţa''
vineri, 26 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cunoscuta prezentatoare de emisiuni de televiziune Andreea Marin Bănică şi-a lansat, joi, volumul ''Preţuieşte Viaţa'', în prezenţa unui numeros public, la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.
''Preţuieşte Viaţa'' a apărut la Editura Tritonic şi este primul volum dintr-o suită promisă de autoare şi intitulată ''Albumele Andreei''.
Volumul apărut în condiţii grafice excelente a fost prezentat de prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, conf. univ. dr. Dacian Dragoş, şi de directorul Editurii Tritonic, Bogdan Hrib,
Cartea, care fructifică experienţe ale autoarei, conţine sfaturi utile ale unor personalităţi, dar şi interviuri care i-au fost acordate acesteia.
Profitul obţinut din vânzarea cărţii, 5.000 de exemplare a 85 de lei volumul, este donat pentru sprijinirea mamelor bolnave de cancer.
''Departe de a fi o încercare de a-mi descoperi veleităţi de scriitor sau de a pretinde că le ştiu pe toate peste noapte, cartea este bucuria simplă de a împărtăşi câte ceva din toate cele bune pe care le-am aflat, le-am simţit, le-am trăit pe pielea mea şi m-au adus, alături de lecţiile grele de viaţă, într-un moment de împăcare şi de echilibru. 'Preţuieşte viaţa !' nu este cartea mea. Eu sunt doar punctul de pornire. Dar miile de oameni atât de diferiţi ca statut, educaţie, sensibilitate, moştenire culturală, culoare a pielii, oameni de aici sau din colţuri nebănuite de lume, pe care i-am ascultat cu luare-aminte, sunt, cu toţii, co-autori, alături de oamenii cu har, care mi-au acceptat invitaţia de a scrie, pentru a face cititorilor acest dar de înţelepciune, experienţe şi idei benefice ce ne ajută să ştim că viaţa merită trăită'', a afirmat, la lansare, Andreea Marin Bănică.
Cartea oferă cititorilor şi istorii atractive despre femei legendare, precum Coco Chanel, Audrey Hepburn, Margaret Thacher, Marie Curie, Ingrid Bergman, Irene Papas, Ana Aslan şi reginele Carmen Sylva şi Maria ale Romaniei, aşezate alături de figuri contemporane, inovative şi capabile de schimbări majore în societate.
Cea mai mare parte a fotografiilor reproduse în album au fost realizate cu sprijinul fotografului profesionist Marius Bărăgan.
Volumul are ataşat şi un DVD - documentarul ''Kilimanjaro 2001'' -, realizat de Andreea Marin Bănică şi Călin Vrabie după dificila escaladare a acestui vârf montan din Africa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lansare site de educatie medicala si prim-ajutor pentru copii "suntprimulajutorjunior.ro" Luni, 25 mai 2015 a fost lansat la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, site-ul de educaţie medicală şi prim-ajutor pentru copii "suntprimulajutorjunior.ro" şi a fost anunţată extinderea în judeţele Cluj şi Sibiu a proiectului...
Cluj: Vârsta pacienţilor cu cancer pulmonar a coborât la 40 de ani - afirmă medicul primar Dan Nicolau Medicul primar Dan Nicolau, şeful Secţiei de Chirurgie Toracică din Spitalul de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca, spune că a observat o scădere a grupei de vârstă la pacieţii cu cancer pulmonar şi dacă în urmă cu mai mulţi ani cei afectaţi de această boală grea aveau între 50 şi 70 de...
Cluj: Centre cu finanţare europeană pentru consilierea bolnavilor de cancer Bolnavii de cancer vor putea să beneficieze de consiliere în vederea reintegrării sociale, în urma unui proiect finanţat cu fonduri europene.
Cluj: O mare problemă a foştilor deţinuţi -reintegrarea în câmpul muncii şi în societate Reinserţia socială şi integrarea sau reintegrarea în muncă după ieşirea din penitenciar este una dintre marile probleme cu care se confruntă foştii deţinuţi.
Cluj: Centru de consiliere şi activităţi inter-relaţionale pentru persoanele diagnosticate cu cancer Un centru de consiliere şi activităţi inter-relaţionale pentru persoanele diagnosticate cu cancer, cele care au depăşit cu bine perioadele de tratament, precum şi pentru membrii familiilor lor a fost deschis recent la Cluj-Napoca de către Patronatul Medicinei Integrative, în cadrul unui proiect dedicat...
UMF Cluj, acceptată într-un club elitist al universităţilor care fac educaţie pentru profesii de sănătate Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca a fost acceptată în cel mai elitist club mondial al instituţiilor care prestează educaţie pentru profesii de sănătate, fiecare instituţie de învăţământ superior ce doreşte să se afilieze fiind selectată după o analiză foarte severă,...