Cele mai citite
 


Preşedintele CNAS: Este nevoie de reforme reale în sistemul de sănătate
vineri, 26 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, dr. Lucian Duţă, a declarat, joi, că a scăzut cu 30% colectarea la fondul pentru sănătate.
Prezent la Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România, preşedintele CNAS a admis că sunt întârzieri la plata serviciilor medicale.
Potrivit dr. Lucian Duţă, printre cauzele care au dus la scăderea fondurilor se numără reducerea procentului pentru contribuţia la sănătate, creşterea numărului categoriilor exceptate, precum şi consumul mare de medicamente.
Aproximativ 40% din cheltuielile din sistem se duc la spitale, iar din acest procent 80% sunt pentru cheltuieli de personal şi medicamente, a afirmat dr. Lucian Duţă.
Preşedintele CNAS a accentuat asupra necesităţii unor reforme reale în sistem, susţinând că, atâta vreme cât nu există informatizare, se poate vorbi despre fraudare în sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CNAS susţine că de la 1 octombrie coplata nu se va aplica şi bolnavilor cronic Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat miercuri că bolnavii cronic nu vor trebui să plătească în plus, de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate.
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Timiş: Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, pregăteşte măsuri antifraudă în sistemul sanitar Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, pregăteşte măsuri antifraudă pentru reducerea risipei banilor publici, acestea urmând să fie anunţate după ce le va discuta cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Preşedintele CNAS: Deficitul la fondul de sănătate este de 18 la sută Colectarea la fondul de sănătate se face în proporţie de 82 la sută, existând un deficit de 18 procente, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă.
Braşov: Preşedintele CNAS spune că există fondurile necesare asigurării salariilor medicilor până la sfârşitul anului Braşov, 27 aug /Agerpres/- Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Cristian Buşoi i-a asigurat marţi pe medicii braşoveni că există fondurile necesare plăţii salariilor lor până la sfârşitul anului.