Cele mai citite
 


Comisia Europeană lansează concursul pentru jurnalism în domeniul sănătăţii
vineri, 26 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia Europeană lansează cel de-al doilea premiu european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii, care se va acorda jurnaliştilor pentru articole publicate în presa scrisă şi pe internet, informează un comunicat de presă din partea executivului comunitar.
Premiul face parte din campania 'Europa pentru pacienţi', lansată în septembrie 2008. Obiectivul sau este de a stimula şi de a recompensa jurnalismul de înaltă calitate care creşte nivelul de sensibilizare cu privire la asistenţa medicală şi drepturile pacienţilor. Premiul din acest an urmează primului premiu pentru jurnalism în domeniul sănătăţii, care a atras peste 460 de articole redactate de jurnalişti de pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

Jurnaliştii sunt invitaţi să îşi trimită articolele publicate în presa scrisă sau pe internet între 16 iunie 2009 şi 1 iulie 2010 prin intermediul unui formular de înscriere online. Competiţia se încheie la miezul nopţii de 1 iulie 2010.

Câştigătorii vor fi aleşi după cum urmează: în fiecare ţară UE, un juriu naţional compus din jurnalişti şi experţi în sănătate publică, prezidat de un reprezentant al Comisiei Europene, va selecta un finalist naţional. Un juriu UE va selecta apoi trei câştigători la nivel UE dintre cei 27 de finalişti. Numele membrilor juriilor naţionale şi ai juriului UE vor fi publicate pe site-ul internet al premiului pentru jurnalism, imediat ce sunt confirmate.

Câştigătorii vor primi premii în bani în valoare de 5.000 euro pentru primul loc, 3.000 euro pentru locul al doilea şi 2.000 euro pentru locul al treilea. Toţi finaliştii naţionali vor fi invitaţi la Bruxelles în toamna anului 2010 pentru a participa la un seminar media pe teme de sănătate la nivel UE. Premiul UE pentru jurnalism în domeniul sănătăţii a fost lansat pentru prima data în 2009.

Anul trecut, câştigătoarea primului loc a fost Estelle Saget (Franţa) cu un articol intitulat 'Schizofrenia explicată familiei şi prietenilor', publicat în 'L'Express'. Audre Srebaliene (Lituania) a câştigat locul al doilea cu articolul său 'Sora de sânge', publicat în 'Savaitinis zurnalas', iar Emilia Chiscop (România) a câştigat premiul al treilea cu articolul 'O tulburătoare poveste despre voinţă şi curaj', publicată în 'Ziarul de Iaşi'.

Premiul UE pentru jurnalism în domeniul sănătăţii şi campania 'Europa pentru pacienţi' sunt finanţate în cadrul celui de-al doilea program de acţiune comunitară în domeniul sănătăţii 2008-2013.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) CE prezintă un plan de acţiune pentru combaterea obstacolelor în utilizarea soluţiilor digitale în asistenţa medicală Bruxelles, 7 dec - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Comisia Europeană (CE) a prezentat vineri un plan de acţiune care vizează depăşirea obstacolelor din calea utilizării depline a soluţiilor digitale în sistemele de asistenţă medicală din Europa, care are drept obiective creşterea calităţii...
(Corespondenţă) Comisia Europeană salută unele aspecte din strategia naţională pentru romi elaborată de România Bruxelles, 23 mai - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: România se numără printre cele doar 12 ţări din Uniunea Europeană care au indicat în strategiile naţionale fondurile alocate pentru incluziunea romilor, a transmis miercuri Comisia Europeană, care salută totodată sprijinul pentru...
România, Cehia şi Slovenia, îndemnate de CE să transpună normele din domeniul asistenţei medicale transfrontaliere Comisia Europeană (CE) a solicitat joi României, Cehiei şi Sloveniei să transpună pe deplin în legislaţia naţională Directiva privind asistenţa medicală transfrontalieră, informează un comunicat dat publicităţii la Bruxelles.
(Corespondenţă) Comisia Europeană alocă un sprijin suplimentar pentru a răspunde focarului de Ebola din Africa de Vest Bruxelles, 30 iul - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Comisia Europeană a anunţat miercuri că alocă o sumă suplimentară de 2 milioane de euro pentru a răspunde celui mai grav focar de epidemie de Ebola înregistrat vreodată în Africa, a anunţat Jonathan Todd, purtător de cuvânt...
(Corespondenţă)Dezbatere în PE privind medicina inovatoare: românii cred în ea masiv, dar beneficiază cel mai puţin de avantajele ei Bruxelles, 30 nov - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Românii au cel mai mult de suferit dintre toţi pacienţii din ţările UE din cauza faptului că listele cu medicamentele compensate nu au mai fost actualizate de 1.600 de zile, cea mai lungă perioadă scursă într-un stat membru, dar 88...
CE îndeamnă România să transpună pe deplin normele de recunoaştere a prescripţiilor medicale emise în alt stat membru Comisia Europeană a adresat joi o cerere oficială României de a asigura transpunerea deplină a Directivei de stabilire a unor măsuri pentru facilitarea recunoaşterii prescripţiilor medicale emise în alt stat membru, informează un comunicat al CE.