Cele mai citite
 


Contribuţiile de sănătate în Bulgaria vor creşte din 2011
vineri, 26 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Contribuţiile la asigurările de sănătate din Bulgaria vor fi majorate de la 8% la 10% din salariu, începând de anul 2011. Majorarea este prevăzută într-un proiect de lege care urmează să fie aprobat de guvern şi de parlament, a declarat joi Lăcezar Ivanov, preşedintele Comisiei Parlamentare de Sănătate. În prezent, cele 8 la sută sunt împărţite între angajator şi angajat într-o proporţie de 60/40 la sută. Majorarea va fi suportată însă doar de angajaţi, iar banii vor fi depuşi în fonduri private de asigurări de sănătate. În prezent întreaga sumă intră la Casa Naţională de Asigurare de Sănătate.
În urmă cu două săptămâni, guvernul bulgar a renunţat la intenţia sa de a majora la 10% contribuţiile la asigurările de sănătate de la 1 aprilie. Ministrul finanţelor Simeon Diankov a propus în schimb ca poliţiştii, militarii şi funcţionarii publici să înceapă să plătească o parte din contribuţiile lor, care în prezent sunt plătite de către stat. După o serie de proteste, se pare că guvernul a renunţat şi la această intenţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dorel Săndesc (MS): Probabil în decembrie vom depune la Parlament un proiect privind statutul personalului medical Un proiect de lege privind statutul personalului medical va fi depus cel mai probabil în luna decembrie la Parlament pentru a intra în circuitul legislativ, a declarat joi într-o dezbatere secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc.
Deputatul Carmen Hărău (PNL): PNL va depune un proiect de lege privind prevenţia în sănătate Partidul Naţional Liberal (PNL) va depune la Parlament, în săptămâna care urmează, un proiect de lege care face referire la prevenţia în sănătate, actul normativ urmând să stabilească norme precise privind controlul medical periodic, activităţile de screening şi alocarea fondurilor necesare pentru acest...
Cepoi: În locul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate vor fi organizate societăţi mutuale Noul proiect de lege a Sănătăţii prevede câteva noutăţi extrem de importante, printre care şi aceea că în locul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate vor fi organizate societăţi mutuale, aşa cum există în Belgia, a spus ministrul Vasile Cepoi luni, la o dezbatere privind actul normativ.
Cristian Vlădescu: Casele private de asigurări de sănătate vor trebui să aibă minim 1 milion de asiguraţi Noul proiect de lege al sănătăţii prevede ca CNAS să colecteze fondurile ca până acum, iar la nivel local să existe case private pentru asigurări pentru sănătate, care vor intra în relaţii contractuale cu furnizorii de servicii medicale de sănătate. Acestea vor trebui să aibă minim 1 milion de asiguraţi...
Proiect PNL: Românii care refuză să participe la programele de prevenţie ar putea fi obligaţi să suporte costurile tratamentelor Deputaţii liberali Alina Gorghiu, Eugen Nicolăescu, Lucia Varga, Horia Cristian au depus la Parlament un proiect de lege privind activitatea de prevenţie în sănătate, care prevede că românii care refuză să participe la programele de prevenţie pot fi obligaţi să suporte, parţial sau total, costurile ...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.