Cele mai citite
 


Clinică specializată în recuperare medicală, la Medicover
vineri, 26 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O clinică specializată în recuperare fizică medicală şi kinetoterapie, care va aborda într-un mod integrat domeniul afecţiunilor şi al traumatismelor musculo-scheletale, va fi inaugurată la Medicover.
Clinica beneficiază de o investiţie în valoare de 400.000 de euro pentru dotările la cele mai înalte standarde şi va fi deservită de o echipă de cadre medicale specializate, condusă de prof dr. Mihai Berteanu, medic primar recuperare, medicină fizică şi balneologie, unul dintre liderii de opinie din acest domeniu.
Centrul medical, amplasat pe un întreg etaj al clinicii Medicover Victoriei, respectă cele mai noi standarde medicale ale momentului pe toată gama de ergoterapie, kinetoterapie şi recuperare pentru pacienţii care prezintă multiple aspecte disfuncţionale ale aparatului locomotor pe fond neurologic, post-traumatic, reumatologic, vascular-periferic şi dismetabolic.
Pacienţii pot urma tratamente de recuperare medicală pentru afecţiuni reumatismale (degenerative sau cronice inflamatorii), pentru sechele după traumatisme cranio-cerebrale şi vertebro-medulare, precum şi tratamente de recuperare medicală după intervenţii chirurgicale ortopedice şi de chirurgie plastică sau tratamente de recuperare medicală în osteoporoză sau obezitate.
În cadrul acestei clinici, pacienţii vor putea urma proceduri precum electrostimulare musculară, în urma tratamentului muşchii şi pielea devenind mai ferme, iar grăsimile fiind eliminate. În plus, în afară de tonifierea musculară şi arderea grăsimilor, electrostimularea creşte metabolismul, circulaţia sanguină şi gradul de oxigenare al zonei respective.
O altă metodă este terapie cu unde scurte recomandată îndeosebi în afecţiuni cronice ale încheieturilor, pentru dureri articulare sau afecţiuni cauzate de tulburări ale circulaţiei periferice venoase ale membrelor.
Baia galvanica este folosită în fizioterapie, în principal pentru terapia durerii de origine nervoasă sau musculară, în insuficienţa venoasă cronică, atrofii musculare după imobilizări prelungite.
Alte proceduri sunt hidroterapie, terapia cu unde de şoc extracorporale şi termoterapia, o procedură pe bază de parafină prin care se realizează o creştere semnificativă a metabolismului celular şi a procesului de transpiraţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Investiţie privată de 300.000 de euro într-o nouă clinică multidisciplinară Grupul Medicover a inaugurat, joi, la Cluj-Napoca, în Liberty Technology Park, o clinică multidisciplinară, printr-o investiţie de 300.000 de euro.
La 30 de ani de la înfiinţare, Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Târgu Mureş ar putea fi reabilitată Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, şi directorul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, Ovidiu Butuc, au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că în acest an se va face o investiţie în aparatură pentru Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, care a împlinit trei decenii...
Grupul Medicover a inaugurat o clinică multidisciplinară la Cluj, cu o investiţie de 300.000 de euro Grupul Medicover a inaugurat, joi, la Cluj-Napoca, în Liberty Technology Park, o clinică multidisciplinară, printr-o investiţie de 300.000 de euro.
Sibiu: Afecţiunile osteoarticulare, tratate prin terapie laser Pacienţii cu afecţiuni osteoarticulare reumatice sau posttraumatice vor putea beneficia, din această lună, în Secţia Clinică Recuperare Medicală, Medicină Fizică şi Balneologie (Fizioterapie I) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, de modalităţi eficiente de tratament cu ajutorul unui aparat...
Bancă de piele, la Timişoara Clinica de Arşi, Politraumatologie şi Chirurgie Plastică şi Reparatorie (Casa Austria, n.r.) din Timişoara dispune, din această săptămână, de un sistem de conservare pe termen lung a ţesutului tegumentar, similar unei bănci de piele.
Prahova: Investiţie de aproximativ 22 de milioane de euro în cel mai mare spital privat din judeţ Cel mai mare spital privat din judeţul Prahova a fost inaugurat, joi, la Poiana Câmpina, deocamdată fiind deschisă doar Secţia de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, investiţia finală, care aparţine unei societăţi din municipiul Câmpina, fiind estimată la aproximativ 22 de milioane de euro.