Cele mai citite
 


Dr. Şerban Brădişteanu :Operaţia pe cord la care a fost supus Nicolae Văcăroiu a decurs normal
vineri, 26 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Intervenţia pe cord la care a fost supus preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a decurs fără probleme, au fost rezolvate problemele coronariene cu grefoane arteriale, a declarat pentru AGERPRES dr. Şerban Brădişteanu, şeful echipei care a efectuat operaţia.
El a precizat că în prezent pacientul este la Terapie Intensivă, adormit pe ventilator şi îşi va reveni curând. Potrivit medicului, operaţia a durat 7 ore, de la 10, la 17, dar în aceste şapte ore sunt cuprinse şi pregătirea operaţiei. Dr. Brădişteanu a precizat că inima funcţionează normal. Cordul a fost oprit timp de 30 de minute, iar circulaţia extracorporală a durat o oră, a explicat realizatorul primului transplant cardiac din România.
Pacientul va mai râmâne 10-12 zile în spital, el urmează un tratament medicamentos pentru colesterol şi recuperare. Nu va avea voie să facă efoturi extreme, va duce o viaţă normală şi va putea merge la serviciu după 10-15 zile.
Preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord, joi, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Potrivit medicului Şerban Brădişteanu, Nicolae Văcăroiu a fost internat cu diagnosticul cardiopatie coronariană.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şerban Brădişteanu: Cornel Dinu va fi operat pe cord deschis după ce zona de infarct va fi bine delimitată Cornel Dinu are o evoluţie favorabilă şi va fi operat pe cord dar numai după ce zona de infarct va fi bine delimitată şi se va stabili dimensiunea acestuia, a declarat miercuri pentru AGERPRES dr. Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.
ŞTIINŢÃ Transplantul de cord în România Primul transplant de cord la om din România se leagă de numele chirurgilor cardiaci Radu Deac şi Şerban Brădişteanu şi a fost efectuat în 1999.
Dr Şerban Brădişteanu: Starea lui Constantin Nicolescu este stabilă Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, este internat în continuare la terapie intensivă, starea sa fiind stabilă, a declarat joi, pentru AGERPRES, dr Şerban Brădişteanu, şeful Departamentului de Chirurgie al Spitalului Floreasca.
Şerban Brădişteanu: Evoluţie mulţumitoare a sării de sănătate a lui Constantin Nicolescu Evoluţia stării de sănătate postoperatorie din punct de vedere cardiac a preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este mulţumitoare, urmând să se vadă evoluţia cerebrală, a declarat luni pentru AGERPRES dr. Şerban Brădişteanu, şeful Departamentului de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de...
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
Dr. Şerban Brădişteanu: Adrian Năstase este stabilizat, dimineaţă vom intra în sala de operaţie Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, în noaptea de miercuri spre joi, la Antena 3, că fostul prim-ministru Adrian Năstase se află internat la Spitalul Floreasca, la Terapie intensivă, că este stabilizat şi că foarte probabil va fi supus unei intervenţii chirurgicale în cursul dimineţii de joi.