Cele mai citite
 


Vrancea: Cursuri de reconversie profesională pentru angajaţii din sistemul sanitar
vineri, 26 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 600 de angajaţi din sistemul sanitar s-au înscris la cursuri de reconversie profesională organizate de Federaţia Naţională ''Sanitas''.
Proiectul este finanţat din fonduri europene şi se desfăşoară în mai multe judeţe din ţară, Vrancea fiind unul din judeţele cu cei mai mulţi participanţi.
Claudia Petcu, secretarul general al federaţiei, a arătat că proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani, participanţii urmând să facă cursuri de baby-sitter şi pentru îngrijirea bătrânilor la domiciliu.
Până acum s-au format trei grupe, fiecare cu 28 de participanţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Sfântul Pantelimon'' Focşani, Spitalul orăşenesc Odobeşti şi Spitalul comunal Dumbrăveni, secţia Dumitreşti.
''Noi am dorit să facem un lucru bun pentru angajaţii din sistemul medical pentru că nu se ştie ce ne oferă viaţa fiecăruia dintre noi şi este bine să fim pregătiţi şi pentru alte meserii'', a declarat Claudiu Grosu, liderul sindicatului ''Sanitas'' din Vrancea.
Cursurile durează 10 săptămîni, iar participanţii vor primi o diplomă recunoscută de Ministerul Muncii şi de Ministerul Educaţiei dar şi o subvenţie în valoare de 740 de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Proiect pentru modernizarea Spitalului Judeţean din Focşani Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani, Constantin Mîndrilă, a anunţat că planul său pentru 2013 este modernizarea unităţii spitaliceşti, în prezent lucrându-se la un proiect pentru obţinerea de fonduri europene.
Vrancea: Fără avorturi în spitale în Săptămâna Mare Medicii ginecologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani nu vor face întreruperi de sarcină în Săptămâna Mare.
Vrancea: Bani pentru datoriile spitalelor Trei din cele şase spitale de pe raza judeţului Vrancea vor primi fonduri pentru plata arieratelor, în urma rectificării bugetare prin care s-au alocat bani Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.
Vrancea: Unitatea de transfuzii a SJU Focşani nu are autorizaţie de funcţionare; se desfăşoară un program de conformare Unitatea de Transfuzii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani nu are autorizaţie de funcţionare, dar se află într-un program de conformare care se va desfăşura până la finele lunii octombrie, a declarat pentru AGERPRES Cătălin Graur, directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică Vrancea...
Vrancea: Echipamente medicale donate Maternităţii din Focşani de organizaţia "Salvaţi Copiii Romania" Organizaţia "Salvaţi Copiii România" a donat, marţi, Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani, cinci echipamente medicale performante în valoare de aproximativ 25.000 de euro.
Vrancea: Pneumonia a făcut două victime Doi vrânceni au murit din cauza pneumoniei, săptămâna trecută, la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" Focşani.