Cele mai citite
 


Focar de rabie în centrul municipiului Iaşi
vineri, 26 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile locale din Iaşi au intrat în alertă, joi după-amiază, după ce o pisică fără stăpân a fost diagnosticată cu rabie.
Alarma a fost dată de o femeie, care locuieşte pe o stradă din centrul Iaşiului şi care a sesizat la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) că animalul pare a fi bolnav.
'DSVSA Iaşi a notificat toate instituţiile publice din municipiul Iaşi privind confirmarea unui focar de rabie în zona Sf. Lazăr. Boala a fost depistată la o pisică în arealul Facultăţii de Construcţii. Pentru prevenirea extinderii fenomenului s-au luat măsurile necesare', a declarat Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.
Mircea Şuşnea, directorul DSVSA Iaşi, a precizat că, în cursul zilei de vineri, se va întruni Comitetul local pentru situaţii de urgenţă ca să se stabilească planul de acţiune.
Conform?normelor în vigoare, se vor face vaccinări atât la persoanele din zonă, cât şi animalelor fără stăpân.
Perimetrul va fi supravegheat o perioadă de timp.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Focar de rabie aproape de zona centrală a municipiului Un focar de rabie a fost depistat de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentar la o pisică fără proprietar, capturată în zona Gării Internaţionale, din cartierul Nicolina, luându-se măsura vaccinării a 9 persoane care au venit în contact cu animalul.
Satu Mare: Măsuri speciale după deschiderea focarului de rabie Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare împreună cu Primăria municipiului Satu Mare au luat unele măsuri pentru prevenirea răspândirii rabiei în oraş, după descoperirea unui focar.
Tulcea: Focar de rabie din cauza unei pisici Medicii veterinari tulceni au declarat miercuri focar de rabie în localitatea Beştepe, din cauza unei pisici cu un comportament agresiv.
Mureş: În premieră, nu s-a semnalat niciun focar de rabie pe parcursul anului trecut în judeţ Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, Vasile-Liviu Oprea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în premieră în ultimii ani, pe raza judeţului nu a fost semnalat niciun focar de rabie în anul 2015, iar aceasta s-ar datora campaniilor de vaccinare antirabică...
Ialomiţa: Focar de rabie în Coşereni, din cauza unei pisici Slobozia, 28 aug /Agerpres/ - În localitatea Coşereni a fost declarat focar de rabie, după ce o pisică, care prezenta semne evidente de agresivitate, a pătruns într-o gospodărie şi l-a muşcat pe proprietarul acesteia.
Suceava: DSVSA a încheiat campania aeriană de vaccinare antirabică a vulpilor Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a încheiat campania aeriană de vaccinare antirabică a vulpilor din fonduri de vânătoare din judeţ, iar distribuţia manuală a dozelor de imunizare în zonele împădurite limitrofe localităţilor va fi realizată de medicii veterinari...